Διαβάσαμε το βιβλίο του Brian Johnson «The Lives Of Brian» και σας το προτείνουμε

Κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός στις 23 Φεβρουαρίου, σε μετάφραση του Γιάννη Νένε.

BREAKING
 

Κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός στις 23 Φεβρουαρίου, σε μετάφραση του Γιάννη Νένε.

Του Ηλία Σελιμά

Οι οπαδοί των AC/DC, ανεξαρτήτως ηλικίας, γνωρίζουν τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από την επιτυχία του συγκροτήματος. Από την ίδρυση του συγκροτήματος, τους αδελφούς Young (Malcolm & Angus) και τους Bon Scott και Brian Johnson, έχουν γραφτεί πολλά για τους AC/DC - πιο πρόσφατα από τον βιογράφο μουσικής, Jeff Apter. Για πρώτη φορά, ένα βασικό και σημερινό μέλος των AC/DC αφηγείται τη δική του ιστορία. Χωρίς ωστόσο να δίνει μεγάλη έκταση στο δεύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ όλων των εποχών, το Back in Black.

Το The Lives of Brian είναι η ιστορία ενός νεαρού Geordie (ένα παλικάρι από το Tyneside) που μεγαλώνει στην Αγγλία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με πατέρα που επέστρεψε ως στρατιωτικός και μητέρα Ιταλίδα - κάτι που η ευρύτερη οικογένεια του πατέρα του δεν ήθελε να αποδεχτεί, κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του rock 'n' roll.

Ο Johnson καταγράφει τις επιλογές της ζωής του, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Αφού ακολούθησε τις δοκιμασμένες επιλογές της εργοστασιακής εργασίας, ο Τζόνσον δημιούργησε τη δική του επιχείρηση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Μέσα του γεννήθηκε η επιθυμία να γίνει frontman ενός συγκροτήματος, κάτι που θα έκανε δύο φορές με συγκροτήματα με πολύ παρόμοιο όνομα. Καταγράφει επίσης τις τυχαίες συναντήσεις με τον άνθρωπο από τον οποίο θα έπαιρνε τα ηνία ως frontman των AC/DC και με έναν διεθνώς αναγνωρισμένο θρύλο της ροκ, ο οποίος θα του έλεγε να μην τα παρατήσει ποτέ.

Σκέφτεται, ανοιχτά και ειλικρινά, τον αντίκτυπο που είχαν οι επιλογές της ζωής του στα αγαπημένα του πρόσωπα, ιδιαίτερα στην πρώτη του σύζυγο και τις κόρες τους, αλλά και στους πρώην συναδέλφους και φίλους του συγκροτήματος. Κάνει σαφή την αποφασιστικότητά του να διασφαλίσει ότι η επιτυχία του θα ωφελούσε όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και όσους τον είχαν στηρίξει στα δύσκολα και τα δύσκολα.

Το The Lives of Brian ολοκληρώνεται με το πιο πρόσφατο πρόβλημα υγείας που επηρέασε το μέλλον του Brian στο συγκρότημα- τα προβλήματα ακοής του ήρθαν σε μια εποχή που ο πυρήνας των AC/DC είχε καταρρεύσει από τα πολύ πιο ακραία προβλήματα υγείας του Malcom Young. Το αποκορύφωμα, μετά από ένα φινάλε με τρενάκι του λούνα παρκ που εστιάζει στο Back in Black, αφήνει υπονοούμενα για έναν πιθανό δεύτερο τόμο, με μεγαλύτερη εστίαση στους AC/DC.

Προς το παρόν, κάντε stage-dive σε αυτά τα απομνημονεύματα των πρώτων χρόνων ενός ανθρώπου που είναι σίγουρα ένα πολύ άτακτο και εξαιρετικά ταλαντούχο αγόρι.

BREAKING MUSIC