Οι Metallica κυκλοφορούν σήμερα (1η Μαρτίου) το If Darkness Had a Son

Το κομμάτι ακολουθεί το πρώτο single Lux Æterna και το Screaming Suicide

BREAKING
 

Το κομμάτι ακολουθεί το πρώτο single Lux Æterna και το Screaming Suicide

Του Ηλία Σελιμά

Η είδηση έρχεται μετά από μια σειρά τεσσάρων βίντεο κλιπ, τα οποία αναρτήθηκαν στον λογαριασμό του συγκροτήματος στο TikTok κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών. Παρουσίαζαν κάθε μέλος του συγκροτήματος να εκτελεί το ρόλο του σε διαφορετικές τοποθεσίες και το τραγούδι χτίστηκε σταδιακά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και ενώθηκε χρησιμοποιώντας την επιλογή Duets του TikTok.

Στο πρώτο κλιπ εμφανίστηκε ο ντράμερ Lars Ulrich, ενώ την επόμενη μέρα ακολούθησε ο μπασίστας Rob Trujillo. Ο frontman James Hetfield ήταν το επόμενο κομμάτι του ηχητικού παζλ, το οποίο ολοκληρώθηκε από τον κιθαρίστα Kirk Hammett σήμερα.

"Η γάτα βγήκε από την τσάντα! Σε περίπτωση που το χάσατε στο TikTok...", έγραψε το συγκρότημα στο YouTube.

Ο frontman James Hetfield χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά το τραγούδι ως όχημα για να εξορκίσει τους δαίμονές του, φωνάζοντας στο ρεφρέν: "If darkness had a son, here I am / Temptation is his father / If darkness had a son, here I am / I bathe in holy water / Temptation, leave me be".

Το 72 Seasons θα κυκλοφορήσει στις 14 Απριλίου μέσω της δισκογραφικής εταιρείας του συγκροτήματος Blackened Recordings. Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τον Greg Fidelman με τους James Hetfield και Lars Ulrich στο στούντιο του συγκροτήματος στο San Rafael.

Ο Hetfield περιέγραψε το concept του άλμπουμ σε επίσημη δήλωση: "Εβδομήντα δύο εποχές. Τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής μας που διαμορφώνουν τον αληθινό ή τον ψεύτικο εαυτό μας. Το concept ότι μας είπαν 'ποιοι είμαστε' οι γονείς μας. Μια πιθανή κατηγοριοποίηση γύρω από το τι είδους προσωπικότητα είμαστε. Νομίζω ότι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι η συνεχής μελέτη αυτών των βασικών πεποιθήσεων και το πώς επηρεάζουν την αντίληψή μας για τον κόσμο σήμερα. Μεγάλο μέρος της ενήλικης εμπειρίας μας είναι αναπαράσταση ή αντίδραση σε αυτές τις παιδικές εμπειρίες. Φυλακισμένοι της παιδικής ηλικίας ή απελευθέρωση από αυτά τα δεσμά που κουβαλάμε".

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, οι Metallica θα ξεκινήσουν την παγκόσμια περιοδεία τους M72 στις 27 Απριλίου στην Johan Cruijff Arena του Άμστερνταμ. Η περιοδεία θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024 και θα περιλαμβάνει καλεσμένους τους Pantera, Greta Van Fleet, Mammoth WVH, Ice Nine Kills, Architects και Five Finger Death Punch.

BREAKING MUSIC