«Τόσο δελεαστική» η ιδέα να γυριστεί η συνέχεια του Bohemian Rhapsody λέει ο Brian May

Των Queen

BREAKING
 

Των Queen

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο Brian May δηλώνει ότι συνομίλησε εκ νέου με την ομάδα πίσω από την εξαιρετικά επιτυχημένη βιογραφική ταινία των Queen "Bohemian Rhapsody", που κέρδισε Όσκαρ το 2018, και παραδέχεται ότι η ιδέα να γίνει ένα sequel είναι "τόσο δελεαστική".

Με τον Rami Malek να ενσαρκώνει τον εκλιπόντα Freddie Mercury, το Bohemian Rhapsody έγινε η μεγαλύτερη μουσική βιογραφία όλων των εποχών, με εισπράξεις άνω των 910 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως. Επίσης, απέσπασε τέσσερα Όσκαρ, δύο βραβεία BAFTA και δύο Χρυσές Σφαίρες, παρά τις ανάμεικτες κριτικές των κριτικών.

Οι αναφορές για μια πιθανή συνέχεια της ταινίας προέκυψαν το 2019, με τον βιντεογράφο Rudi Dolezal, ο οποίος συνεργάστηκε με τους Queen σε βίντεο όπως τα These Are the Days of Our Lives, The Show Must Go On, Innuendo και The Miracle, να δηλώνει ότι η ιδέα "συζητείται έντονα στην οικογένεια των Queen". Ωστόσο, σε συνέντευξή του στο Rolling Stone το 2020, ο Brian May δήλωσε ότι μια συνέχεια ήταν απίθανη.

"Μην νομίζετε ότι δεν το σκεφτήκαμε", δήλωσε ο κιθαρίστας. "Το έχουμε συζητήσει. Βασικά πιστεύουμε ότι όχι προς το παρόν. Τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν, υποθέτω, αλλά νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο".

Ο May πρόσθεσε: "Υπάρχουν και άλλες ιδέες που είχαμε, αλλά δεν νομίζω ότι θα υπάρξει συνέχεια. Αλλά το έχουμε εξετάσει αρκετά σοβαρά".

Σε μια νέα συνέντευξη στην Daily Star, ωστόσο, φαίνεται ότι η ιδέα δεν έχει ακόμη αποκλειστεί. "Το έχουμε συζητήσει", λέει η May στην εφημερίδα. "Ένιωσα περήφανος γι' αυτό και οι άνθρωποι που μας έπαιξαν ήταν απλά εκπληκτικοί. Είναι τόσο δελεαστικό να κάνουμε τη συνέχεια - θα άξιζε τον κόπο μόνο και μόνο για να δουλέψω ξανά με αυτά τα παιδιά. Το Bohemian Rhapsody κορυφώθηκε με το Live Aid και υποθέτω ότι εμμέσως ο Freddie άρχισε να αντιμετωπίζει το AIDS του, αλλά συνέβησαν πάρα πολλά από το τέλος της ταινίας μέχρι το τέλος των ένδοξων ημερών των Queen".

Ο May πρόσθεσε ότι "του άρεσε το γεγονός ότι μπορέσαμε να το κάνουμε για τον Freddie. Αυτό σημαίνει πραγματικά πολλά και ένιωσα ότι το κάναμε με τον σωστό τρόπο και με το σωστό πνεύμα. Φυσικά και εκπροσωπηθήκαμε στην ταινία επειδή ήμασταν ένα συγκρότημα, αλλά στην πραγματικότητα όλα αφορούσαν τον Freddie και νομίζω ότι του κάναμε το χατίρι".

BREAKING MUSIC