Roger Daltrey για νέο άλμπουμ από τους Who: «Ποιο είναι το νόημα;»

Οι οπαδοί των The Who δεν θα πρέπει να περιμένουν νέο άλμπουμ, καθώς ακόμα και ο Roger Daltrey πιστεύει ότι δεν θα εξυπηρετούσε κανένα σκοπό.

BREAKING
 

Οι οπαδοί των The Who δεν θα πρέπει να περιμένουν νέο άλμπουμ, καθώς ακόμα και ο Roger Daltrey πιστεύει ότι δεν θα εξυπηρετούσε κανένα σκοπό.

Του Ηλία Σελίμά

"Ποιο είναι το νόημα;", δήλωσε ο τραγουδιστής σε πρόσφατη συνέντευξη, όταν ρωτήθηκε για την προοπτική νέας μουσικής. "Ποιο είναι το νόημα των δίσκων; Κυκλοφορήσαμε ένα άλμπουμ πριν από τέσσερα χρόνια [2019's Who] και δεν έκανε τίποτα. Είναι κι αυτό ένα σπουδαίο άλμπουμ, αλλά δεν υπάρχει το ενδιαφέρον εκεί έξω για νέα μουσική αυτές τις μέρες. Ο κόσμος θέλει να ακούσει την παλιά μουσική. Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτό είναι το γεγονός".

Ο Daltrey, 79 ετών σήμερα, σημείωσε ότι η βάση των οπαδών των Who εκτείνεται "από 80 ετών μέχρι και 8 ετών", αλλά θα ήταν δύσκολο να προωθηθεί νέο υλικό. "Έχουμε αρκετούς νέους ανθρώπους στο κοινό μας αυτές τις μέρες. Είναι αρκετά ενδιαφέρον το γεγονός ότι αντιλαμβάνονται τη μουσική μας", δήλωσε. "Αλλά οι δισκογραφικές εταιρείες, απλά δεν κάνουν την ίδια δουλειά όπως παλιά".

Οι The Who ετοιμάζονται αυτή τη στιγμή για μια καλοκαιρινή περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα τους συνοδεύει ορχήστρα. "Όταν ακούς αληθινά έγχορδα και ενισχύεις τις ενορχηστρώσεις με τις ενορχηστρώσεις που κάνουμε, ο ήχος είναι απλά εξαιρετικός", δήλωσε ο Daltrey. Είπε ότι η διαφορά μεταξύ της χρήσης πραγματικών εγχόρδων και συνθεσάιζερ είναι "σαν το ζωντανό ισοδύναμο ενός δίσκου βινυλίου, σε αντίθεση με το CD player. Τα CD είναι σκατά! Μόνο όταν ακούς βινύλιο συνειδητοποιείς πόσο χάλια είναι".

Ο Daltrey θα είναι επίσης επικεφαλής της σειράς φιλανθρωπικών συναυλιών του Teenage Cancer Trust στο Royal Albert Hall του Λονδίνου αργότερα αυτό το μήνα. Ο κιθαρίστας των Who, Pete Townshend, θα συγκεντρώσει επίσης χρήματα για τον οργανισμό με το "Can't Outrun the Truth", το πρώτο του σόλο single μετά από 29 χρόνια.

Όσο για το επερχόμενο άλμπουμ, The Who With Orchestra Live at Wembley, αυτό θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαρτίου.

BREAKING MUSIC