Ορέστης Κατσάνης: «Πάμε εκεί»

Ο τραγουδοποιός, γράφει στο loaded με αφορμή το πρώτο του album το οποίο επιμελείται ο Γιώργος Ανδρέου

BREAKING
 

Ο τραγουδοποιός, γράφει στο loaded με αφορμή το πρώτο του album το οποίο επιμελείται ο Γιώργος Ανδρέου

Χαιρετώ, πρώτος δίσκος, εδώ στις αρχές του 2023. Ο τρόπος είναι κυρίως λαϊκός και... βλέπουμε. Το υλικό δημιουργήθηκε μεταξύ 2017-2020.

Καλοκαίρι του 2020 βρέθηκα με τον Γιώργο Ανδρέου και ξεκινήσαμε να υποθέτουμε το πώς θα ήταν αν αναλάμβανε εκείνος την παραγωγή του δίσκου.

Μου εξηγούσε ότι «αναλαμβάνει πράγματα μόνο αν τα βρίσκει ενδιαφέροντα και αν βλέπει κάτι σ' αυτά». Αρχίσαμε να δουλεύουμε λοιπόν. Βασικός στόχος μας ήταν να σεβαστούμε τις μουσικές καταβολές των τραγουδιών μου (δηλαδή από την ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση) χωρίς να φτιάξουμε κάτι ταυτόσημο με τα ''παλιά'' και αυτό σε συνδυασμό με την ταξιδιάρικη φωνή της Ερικέτης Κατσάνη, βασικής ερμηνεύτριας του δίσκου.

Νομίζω ότι τα καταφέραμε, ή τουλάχιστον εμείς το ακούμε και το απολαμβάνουμε. Σε αυτό ήρθαν να προστεθούν ερμηνεύοντας από ένα κομμάτι ο καθένας η γλυκύτατη Ελένη Τσαλιγοπούλου (η οποία την μέρα του studio μου είπε γελώντας ότι είμαι τρελός που γράφω τέτοιους στίχους πάνω σε λαϊκές μουσικές) και ο Αλκιβιάδης Μαγγόνας, ένας ανερχόμενος ηθοποιός που τραγουδάει κυρίως από χόμπι και με εντυπωσίασε όταν τον άκουσα σε κάποιο μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας. Σημαντικότερος μουσικός σύντροφος στο ταξίδι που ξεκίνησε, αλλά και σε αυτά που ακολουθούν είναι ο Βασίλης Ντίνος.

Έφερε εις πέρας, καταφέρνοντας να αποδώσει την ατμόσφαιρα και το ύφος, το δυσκολότερο σκέλος των ηχογραφήσεων, παίζοντας το σολιστικό όργανο που επέλεξα για τα περισσότερα τραγούδια μου, το μπουζούκι.

Πολλοί μουσικοί ήρθαν και βοήθησαν να περατωθεί όλο αυτό ξεκινώντας με τους δύο καλούς μου φίλους Μάριο Παπακοσμά, Δημήτρη Βογιατζή αλλά και τους Βαγγέλη Μαχαίρα, Άγη Παπαπαναγιώτου, Κώστα Μπουντούρη, Βαγγέλη Καρίπη, Στέργιο Γαργάλα, Μάνο Αχαλινοτόπουλο, Βαγγέλη Κατσαρέλη.

Τα τραγούδια έχουν κυκλοφορήσει διαδικτυακά και ήδη άρχισαν να τραβούν τον δικό τους δρόμο. Είμαστε όλοι περίεργοι να δούμε μέχρι πού θα ταξιδέψουν και τι εμπειρίες θα έχουν να μας αφηγούνται κάθε φορά που θα επιστρέφουν σε μας σε κάποιο live.

Να ακούτε μουσική...

Κατσάνης Ορέστης

BREAKING MUSIC