Οι Rolling Stones μηνύθηκαν για το «Living in a Ghost Town»

Ένας τραγουδοποιός ισχυρίζεται ότι του «έκλεψαν» δύο δικά του κομμάτια...

BREAKING
 

Ένας τραγουδοποιός ισχυρίζεται ότι του «έκλεψαν» δύο δικά του κομμάτια...

Του Ηλία Σελιμά

Και κατέθεσε μήνυση κατά των Mick Jagger και Keith Richards των Rolling Stones, λέγοντας ότι το single του συγκροτήματος "Living in a Ghost Town" που κυκλοφόρησε το 2020 βασίστηκε σε δύο δικές του συνθέσεις.

Σε δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν σε δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης την Παρασκευή (12 Μαρτίου), ο Sergio Garcia - ο οποίος εμφανίζεται με το όνομα Angelslang - δήλωσε ότι το κομμάτι των Stones βασίστηκε στα "So Sorry" και "Seed of God", τα οποία έγραψε το 2006 και το 2007 αντίστοιχα.

Το Billboard σημείωνε ότι η αγωγή αναφέρει ότι ο Jagger και ο Richards είχαν «ιδιοποιηθεί πολλά από τα αναγνωρίσιμα και βασικά προστατευόμενα στοιχεία» από τα δύο τραγούδια, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία αυτά περιλάμβαναν «φωνητικές μελωδίες, τις ακολουθίες συγχορδιών, τα μοτίβα των τυμπάνων, τα μέρη της φυσαρμόνικας, τα μέρη της γραμμής του ηλεκτρικού μπάσου, τους ρυθμούς και άλλες υπογραφές κλειδιών» από το "So Sorry" και την «αρμονική και ακολουθία συγχορδιών και τη μελωδία» από το "Seed of God".

Ο Garcia ισχυρίστηκε ότι είχε δώσει ένα demo CD σε «ένα μέλος της οικογένειας» του Jagger, και έτσι το συγκρότημα απέκτησε πρόσβαση στη μουσική. «Το μέλος της οικογένειας ... επιβεβαίωσε την παραλαβή ... στον ενάγοντα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εξέφρασε ότι τα μουσικά έργα του ενάγοντα και το στυλ του ήταν ένας ήχος που θα ενδιέφερε τους Rolling Stones να χρησιμοποιήσουν», αναφέρεται στην αγωγή, αν και το email δεν περιλαμβάνεται στα έγγραφα.

«Οι εναγόμενοι δεν πλήρωσαν ποτέ τον ενάγοντα, ούτε εξασφάλισαν την άδεια για τη χρήση των τραγουδιών 'So Sorry' και 'Seed of God'», συνεχίζει η ανακοίνωση.

 

 

BREAKING MUSIC