Ο Brian May χρίστηκε ιππότης από τον βασιλιά Κάρολο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ

Στις 14 Μαρτίου.

BREAKING
 

Στις 14 Μαρτίου.


Του Ηλία Σελιμά

Ο κιθαρίστας των Queen έλαβε την τιμή όχι μόνο για τη συνεισφορά του στη μουσική, αλλά και για το συνεχές φιλανθρωπικό του έργο.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι ο May θα λάβει τον τίτλο στα τέλη του 2022. Τότε, ο κιθαρίστας μοιράστηκε τη χαρά του λέγοντας στο BBC News. "Αυτό είναι ένα είδος άδειας, ένα είδος εντολής για να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω", εξήγησε, "και μου δίνει λίγη περισσότερη δύναμη στον αγκώνα μου. Έτσι είμαι πολύ χαρούμενος".

Μετά την τελετή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, ο May εξέφρασε την εκτίμησή του για το γεγονός ότι ο ίδιος ο βασιλιάς Κάρολος ανέλαβε τις τιμές.

"Είχαμε διάφορες συζητήσεις όλα αυτά τα χρόνια και μου αρέσει να αισθάνομαι ότι έχουμε ένα είδος φιλίας", δήλωσε ο May για την εγκάρδια σχέση του με τον βασιλιά, σημειώνοντας ότι οι δυο τους έχουν "αρκετά κοινά". "Έχω τεράστιο σεβασμό γι' αυτόν. Νομίζω ότι έχει περάσει κάποιες πολύ δύσκολες στιγμές και πάντα συμπεριφερόταν με απίστευτη χάρη και αξιοπρέπεια".

O May είχε τιμηθεί στο παρελθόν ως CBE (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire) το 2005, ενώ ο ντράμερ των Queen Roger Taylor έγινε OBE (Officer of the Most Excellent Order of the British Empire) το 2020.

Ερωτηθείς για το τι θα σκεφτόταν για την τιμή αυτή ένας άλλος από τους συμπαίκτες του στο συγκρότημα, ο Freddie Mercury, ο May ήταν σοβαρός.

"Ο Freddie θα το λάτρευε", υποστήριξε. "Νομίζω ότι αν ήταν κοντά μας, θα είχε τιμηθεί εδώ και πολύ καιρό. Και πολύ σωστά".

BREAKING MUSIC