Οι METALLICA αποκτούν το εργοστάσιο εκτύπωσης βινυλίου Furnace Record Pressing

Πήραν πλειοψηφία των μετοχών.

BREAKING
 

Πήραν πλειοψηφία των μετοχών.

Του Ηλία Σελιμά

Του κορυφαίου παρόχου δίσκων βινυλίου υψηλής ποιότητας και συναφών υπηρεσιών. Η εξαγορά επισημοποιεί μια μακροχρόνια σχέση μεταξύ του συγκροτήματος και της Furnace, η οποία έχει παράγει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια κομμάτια βινυλίου METALLICA από το 2014.

Έχοντας συνεργαστεί σε έργα-ορόσημα όπως οι εξαιρετικά αναγνωρισμένες οριστικές deluxe box set εκδόσεις των METALLICA "Kill 'Em All", "Ride The Lightning", "Master Of Puppets", "...And Justice For All", "Metallica" (a.k.a. The Black Album) και "S&M2", οι METALLICA και η Furnace έχουν μια σχέση που έχει τις ρίζες της στο κοινό, έντονα ανεξάρτητο ήθος και την παθιασμένη αφοσίωση στην ποιότητα. Αυτή η συνεργασία μεταξύ των METALLICA και της Furnace αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της αδιάλειπτης δέσμευσης του συγκροτήματος στον καλλιτεχνικό έλεγχο όλων των πτυχών της καριέρας του, καθώς και της αφοσίωσής του στους οπαδούς του: Η ικανότητα να ικανοποιείται η τεράστια ζήτηση βινυλίων των METALLICA μέσω του αξιόπιστου συνεργάτη και ηγέτη της βιομηχανίας Furnace θα επιτρέψει στο συγκρότημα και την εταιρεία Blackened Recordings να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις ανάγκες όλων των λάτρεις του βινυλίου στην οικογένεια των METALLICA - καθώς και των διαφόρων καλλιτεχνών και δισκογραφικών εταιρειών που θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Furnace.

Η Furnace, που ιδρύθηκε από τον Eric Astor το 1996, είναι γνωστή για την παραγωγή δίσκων εξαιρετικής ποιότητας στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, 70.000 τετραγωνικών μέτρων, στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια. Με τα 12 πιεστήρια Pheenix Alpha και τα δύο πιεστήρια Finebilt, η Furnace είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εκτύπωσης δίσκων στις Η.Π.Α. Η Furnace προσφέρει τυποποιημένες και βαριές εκτυπώσεις, έγχρωμο βινύλιο, έγχρωμο βινύλιο ειδικών εφέ και προσαρμοσμένη χάραξη βινυλίου για να καλύψει τις δημιουργικές ανάγκες κάθε μουσικού καλλιτέχνη. Η Furnace επιβλέπει επίσης άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με τη δημιουργία και τη συσκευασία των δίσκων. Εκτός από τους METALLICA, η Furnace μετρά πολλούς μεγάλους καλλιτέχνες, παγκόσμιες μουσικές εταιρείες, δισκογραφικές εταιρείες και indie/punk συγκροτήματα ως πελάτες. Ο Eric Astor (ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος), ο Ali Miller (COO) και ο Mark Reiter (VP - operations) θα συνεχίσουν στους αντίστοιχους ρόλους τους ως επικεφαλής της Furnace. Ο καθένας τους παραμένει μέτοχος της εταιρείας και ο καθένας τους θα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

"Η δημιουργία της Furnace στην αφοσιωμένη και έμπειρη οικογένεια εμπειρογνωμόνων που είναι σήμερα ήταν μια τεράστια προσπάθεια, αλλά εξαιρετικά ευχάριστη", δήλωσε ο Eric Astor, ιδρυτής της Furnace. "Το γεγονός ότι γνωρίζουμε πως το μακροπρόθεσμο μέλλον μας είναι εξασφαλισμένο, ενώ παράλληλα είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε καλύτερα τις ευκαιρίες ανάπτυξης, είναι πραγματικά συναρπαστικό για κάθε μέλος του προσωπικού της Furnace". Ο Ali Miller, διευθύνων σύμβουλος της Furnace, πρόσθεσε: "Βρήκαμε ιδανικούς συνεργάτες στο πρόσωπο της METALLICA. Θέλουν να συνεχίσουμε να εστιάζουμε στον πελάτη. Για το σκοπό αυτό ανυπομονούμε να παρέχουμε ακόμη μεγαλύτερη χωρητικότητα και υπηρεσίες σε κάθε πελάτη μας στο μέλλον".

"Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι που θα πάμε τη συνεργασία μας με την Furnace - και συγκεκριμένα με τους Eric, Ali και Mark - στο επόμενο επίπεδο", δήλωσε ο Lars Ulrich, συνιδρυτής των METALLICA. "Το indie πνεύμα τους, το πάθος που έχουν για την τέχνη τους... πολιτισμικά είμαστε συγγενείς ψυχές". Ο James Hetfield, συνιδρυτής των METALLICA, πρόσθεσε: "Ο Furnace υπήρξε σπουδαίος για τους METALLICA και κυρίως για τους οπαδούς μας. Αυτή η εμβάθυνση της σχέσης μεταξύ των METALLICA και της Furnace διασφαλίζει ότι οι απανταχού οπαδοί του βινυλίου, ιδιαίτερα τα πέμπτα μέλη μας, θα έχουν συνεχή πρόσβαση σε δίσκους υψηλής ποιότητας στο μέλλον".

Οι METALLICA εκπροσωπήθηκαν από τη συνδεδεμένη με την εταιρεία πλατφόρμα επενδύσεων αναπτυξιακών κεφαλαίων και περιεχομένου, γνωστή ως Black Squirrel Partners ("Black Squirrel"),με την Kirkland & Ellis να ενεργεί ως σύμβουλος και την Citrin Cooperman να συνδράμει στον οικονομικό έλεγχο και τη φορολογική συμβουλευτική. Η Dunlap, Bennett & Ludwig ενήργησε ως σύμβουλος της Furnace.

BREAKING MUSIC