Οταν ήρθαν στη Sound Effect Records ο Eric Burdon και ο Sky Saxon

Ο Γιάννης Ανδριόπουλος θυμάται στιγμές από το γνωστό δισκάδικο των Εξαρχείων!

BREAKING
 

Ο Γιάννης Ανδριόπουλος θυμάται στιγμές από το γνωστό δισκάδικο των Εξαρχείων!

Οπως λέμε και στο e-tetRadio, αυτό το Σαββατοκύριακο στο Gagarin γιορτάζουμε τα 21 χρόνια της ανεξάρτητης δισκογραφικής «Sound Effect Records». Του γνωστού δισκοπωλείου στα Εξάρχεια που εξελίχθηκε στο ναό του underground ήχου. Στο Gagarin θα έχουμε το «Side Effects II», ένα διήμερο φεστιβάλ με 10 γκρουπ, κυρίως ελληνικά αλλά και δύο ξένα, τους Glen από το Βερολίνο και τους King Isxan από το Ισραήλ (επίσης Steams, Automaton, BLML, Lotus Emperor, Gagulta, Lokruz και Widow Pit).

Με αφορμή αυτή την επέτειο και τη συναυλία μιλήσαμε με τον Γιάννη Ανδριόπουλο, τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της «Sound Effect Records», την ψυχή του μαγαζιού και της δισκογραφικής. Και είπαμε πολλά που θα τα διαβάσετε αύριο Παρασκευή, στην Εφημερίδα των Συντακτών. Εδώ, σήμερα, βάζουμε ένα... outtake της συζήτησης

 

Ο Γιάννης Ανδριόπουλος για στιγμές από το μαγαζί της «Sound Effect Records»

* Οι ξεχωριστές στιγμές στο μαγαζί που μπορώ να πρόχειρα να ανακαλέσω στην μνήμη μου είναι οι συναντήσεις με το κοινό τους και η υπογραφή των αντιτύπων των καινούργιων κυκλοφοριών τους από τους Naxatras και του Μπογιατζή από τους Sigmatropic την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους.

* Επίσης ένα gig του Caveman Joe στο μικρό και ξεχειλισμένο από βινύλια πρώτο μου μαγαζί που θεωρούσα αδύνατον να μπορεί να το υποστηρίξει, αλλά τελικά όλα πήγαν κατ’ ευχήν.

* Μία από τις κορυφαίες στιγμές του παλιού μου μαγαζιού ήταν όταν ο Sky Saxon συμμετείχε στην εγγραφή του δεύτερου δίσκου των Yesterday’s Thoughts και πρώτης επίσημης κυκλοφορίας της Sound Effect Records. Είχαμε κανονίσει να έρθει από τα μαγαζί να μου παραχωρήσει μία χαλαρή συνέντευξη σε στυλ κουβέντας μετά το κλείσιμο. Ήρθε λοιπόν με τους Yesterday’s Thoughts και κάθισε απέναντι μου στο γραφείο ενώ οι Yesterday’s Thoughts παρακολουθούσαν καθισμένοι οκλαδόν στο πάτωμα. Κατά σύμπτωση είχε περάσει και ο παλιός καλός μου φίλος Λάμπρος (R.R. Hearse, dj Lo-fi…) με έναν φίλο συμπατριώτη του. Ο Λάμπρος γεμάτος χαρά με την απρόσμενη συνάντηση άρχισε να βάζει 7” στο pick up, ο φίλος του εκστασιασμένος στεκόταν ήσυχος στην πιο απόμακρη γωνιά του μικρού πρώτου μαγαζιού μου ρουφώντας με όλες του τις αισθήσεις τα τεκταινόμενα και ο Sky έστριβε συνεχώς τσιγάρα ενώ συζητούσαμε. Η μαγεία αυτών των στιγμών θα με ακολουθεί για πάντα.

* Και η έκπληξη μου, τέλος, όταν μία φίλη promoter ήρθε στο μαγαζί με τον Eric Burdon και την Ελληνίδα φωτογράφο και μελλοντική σύζυγο του. Η έκπληξη συνεχίστηκε με την ποιότητα της συνομιλίας και την αμεσότητα της επαφής μου με τον Eric Burdon. Έκτοτε υπήρξαν πολλές επισκέψεις ξένων μουσικών στο μαγαζί αλλά η επίσκεψη δύο εκ των εφηβικών μου «ηρώων» τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του θα μου μείνει βαθιά χαραγμένη.

 

BREAKING MUSIC