Ο Yusuf / Cat Stevens ανακοινώνει νέο άλμπουμ, «King of a Land»

Θα κυκλοφορήσει το 17ο άλμπουμ του στις 16 Ιουνίου.

BREAKING
 

Θα κυκλοφορήσει το 17ο άλμπουμ του στις 16 Ιουνίου.

Του Ηλία Σελιμά

Ο τραγουδοποιός δίνει μια πρόγευση του νέου LP με το lead single "Take the World Apart".

"Κοιτάζοντας το οδοντωτό ταξίδι της μουσικής μου, ξεκινώντας όπως ξεκίνησα στη δεκαετία του '60, θα έλεγα ότι αυτός ο νέος δίσκος είναι ένα μωσαϊκό", δήλωσε ο Stevens. "Μια πολύ ξεκάθαρη περιγραφή του πού έχω βρεθεί και ποιος είμαι".

Το King of a Land ακολουθεί το 2020 το Tea for the Tillerman 2, μια νέα εκτέλεση του πολυπλατινένιου άλμπουμ Tea for the Tillerman του 1970 του Stevens.

Το νέο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει μέσω της Dark Horse Records του George Harrison και η τελική μίξη έγινε στο στούντιο του αείμνηστου Beatle που βρίσκεται στο πρώην σπίτι του, Friar Park, στο Henley-on-Thames.

"Είχαμε το μεγάλο προνόμιο να βρεθούμε στο Friar Park", δήλωσε ο Stevens, "και να είμαστε από τους πρώτους ξένους που μπήκαν σε αυτό το control room και έκαναν μίξη ενός άλμπουμ. Ο George Harrison υπήρξε τεράστια επιρροή σε μένα πνευματικά, από την αρχή. Ήταν πρωτοπόρος σε ορισμένες σκέψεις και ιδέες, οι οποίες εκτείνονταν πολύ ανατολικά, και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Αν ακούσετε μερικά από αυτά τα τραγούδια σε αυτό το άλμπουμ, θα ακούσετε ένα είδος πνεύματος του George".

Ο Stevens θα κάνει επίσης το ντεμπούτο του στο Glastonbury στις 25 Ιουνίου, μαζί με τους Elton John, Guns N' Roses και πολλούς άλλους.

 

BREAKING MUSIC