Ο Eric Clapton ανακοινώνει συναυλίες-αφιέρωμα στον Jeff Beck

Στο Royal Albert Hall.

BREAKING
 

Στο Royal Albert Hall.

Του Ηλία Σελιμά

Οι ιδιαίτερες συναυλίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν στον ιστορικό χώρο του Λονδίνου στις 22 και 23 Μαΐου και θα «τιμήσουν τη μνήμη και την τέχνη» του Jeff Beck, ο οποίος πέθανε ξαφνικά στις 10 Ιανουαρίου σε ηλικία 78 ετών.

Ο Clapton πρόκειται να πλαισιωθεί στις συναυλίες από πολλούς «συναδέλφους και φίλους», όπως ο Johnny Depp, ο Rod Stewart, η Imelda May, ο Gary Clark Jr και η Joss Stone. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί να εμφανιστούν η Rhonda Smith, η Anika Nilles και ο Robert Stevenson από τη ζωντανή μπάντα του Jeff Beck. Ο τελικός κατάλογος των συμμετεχόντων καλλιτεχνών θα αποκαλυφθεί πιο κοντά στην ημερομηνία των παραστάσεων.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, τα έσοδα από τις δύο συναυλίες θα διατεθούν στο Folly Wildlife Rescue στο Tunbridge Wells του Kent.

Ο Beck έγινε διάσημος με τους Yardbirds, στους οποίους εντάχθηκε το 1965, αντικαθιστώντας τον Clapton στη σύνθεση του συγκροτήματος. Οι δύο μουσικοί συνέχισαν να περιοδεύουν μαζί ως σολίστες στα μετέπειτα χρόνια τους. Πίσω στο 2018, ο Beck μίλησε ανοιχτά για την "άβολη αντιπαλότητα" του παρελθόντος με τον Clapton.

Ο Clapton απότισε φόρο τιμής στον Beck στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον θάνατο του κιθαρίστα νωρίτερα φέτος. "'Πάντα και για πάντα'", έγραψε στη λεζάντα μιας φωτογραφίας του εκλιπόντος καλλιτέχνη.

Η κηδεία του Jeff Beck πραγματοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου. Ο Jimmy Page των Led Zeppelin τον περιέγραψε στον επικήδειο που εκφώνησε ως "τον ήσυχο αρχηγό", σύμφωνα με τον κωμικό Jim Moir (γνωστός και ως Vic Reeves) που ήταν παρών.

Το 2022, ο Eric Clapton έπαιξε δύο βραδιές στο Royal Albert Hall στο πλαίσιο της βρετανικής και ευρωπαϊκής headline περιοδείας του. Αργότερα αναγκάστηκε να αναβάλει δύο από τις ημερομηνίες της εξόρμησης μετά την προσβολή από COVID-19.

BREAKING MUSIC