Οι Def Leppard ηχογράφησαν εκ νέου τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους με τη Royal Philharmonic Orchestra

Ακούστε την εντυπωσιακή νέα ορχηστρική εκδοχή του Animal

BREAKING
 

Ακούστε την εντυπωσιακή νέα ορχηστρική εκδοχή του Animal

 

Του Ηλία Σελιμά

Οι Def Leppard συνεργάστηκαν με τη Royal Philharmonic Orchestra για να ηχογραφήσουν νέες εκδοχές μερικών από τα πιο γνωστά τραγούδια τους για το νέο τους άλμπουμ, Drastic Symphonies, που θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαΐου.

Η πρώτη γεύση αυτής της δημιουργικής συνένωσης έρχεται με την κυκλοφορία τώρα, 16 Μαρτίου, μιας εντυπωσιακής νέας εκδοχής του Animal, του πρώτου single που βγήκε από το άκρως επιτυχημένο άλμπουμ τους Hysteria του 1987.

Μια δήλωση τύπου σχετικά με το project αναφέρει: "Οι Def Leppard έχουν αποδομήσει και ξαναφτιάξει όχι μόνο μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια τους, αλλά και μερικά από τα κρυμμένα διαμάντια τους επίσης. Σε γενικές γραμμές, έχουν συνθέσει τον ήχο από τις αρχικές κασέτες και τα έχουν ερμηνεύσει μαζί με τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα. Το άλμπουμ περιλαμβάνει νέα φωνητικά και κιθάρες που καταλήγουν σε εκπληκτικά όμορφες συμφωνικές ενορχηστρώσεις. Σε διάφορα σημεία μπορείτε να ακούσετε τον Joe Elliott να κάνει ντουέτο με το νεότερο εαυτό του'.

"Οι Def Leppard πάντα απολάμβαναν να ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα μονοπάτια", λέει ο Elliott, "δουλεύοντας με ονόματα όπως ο Tim McGraw, η Taylor Swift και η Alison Krauss για παράδειγμα. Έτσι, όταν μας παρουσιάστηκε η πρόταση να επανεξετάσουμε μέρος του παλιού μας καταλόγου με τη Royal Philharmonic, αρπάξαμε την ευκαιρία. Αν και δεν είμαστε μακράν το πρώτο συγκρότημα που θα το κάνει αυτό, το να δουλέψουμε απευθείας με μια ορχήστρα στο Abbey Road σε μερικά από τα πιο ενορχηστρωμένα τραγούδια μας φάνηκε πολύ καλή ευκαιρία για να την αφήσουμε να περάσει ανεκμετάλλευτη".

"Όταν μας έγινε η πρόταση να κάνουμε ένα ορχηστρικό άλμπουμ με την RPO, νιώσαμε τιμή", προσθέτει ο κιθαρίστας Phil Collen. "Αλλά δεν θέλαμε απλώς μια ορχήστρα να τοποθετηθεί πάνω από τις προηγούμενες ηχογραφήσεις μας. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό, όπου θα είχαμε κάτι κλασικό αλλά θα το παρουσιάζαμε με έναν ολοκαίνουργιο τρόπο που θα περιελάμβανε να κάνουμε τα πάντα να λειτουργούν στο πλαίσιο των Drastic Symphonies. Ηχογραφώντας νέα μέρη, κάνοντας remix προηγούμενων ήχων, βγάζοντας κάποια από τα όργανά μας για να μπορέσει η ορχήστρα να αναπνεύσει και φτιάχνοντας κυριολεκτικά ένα νέο άλμπουμ. Ήταν μια εκπληκτικά εμπνευσμένη διαδικασία που κορυφώθηκε με τη ζωντανή ηχογράφηση της RPO στα στούντιο Abbey Road στο Λονδίνο. Μια απόλυτη ομαδική προσπάθεια που διήρκεσε ένα μεγάλο μέρος του έτους".

"Είναι ένα νέο άλμπουμ των Def Leppard, είναι ένα άλμπουμ με greatest hits συν, με μερικά σπάνια τραγούδια, είναι ένα live άλμπουμ της RPO και πιστεύουμε ότι είναι τέλειο. Είμαστε πολύ περήφανοι για το πώς βγήκε το Drastic Symphonies και ανυπομονούμε να το μοιραστούμε με τον κόσμο".

Το Drastic Symphonies θα είναι διαθέσιμο σε CD, 2LP μαύρο βινύλιο, περιορισμένο 2LP έγχρωμο βινύλιο, περιορισμένο 2LP picture disc, CD/Blu-Ray (Atmos) και ψηφιακά.

BREAKING MUSIC