Η Chrissie Hynde χαρακτηρίζει το Rock And Roll Hall Of Fame ως «απόλυτη μαλ... ία«

«Δεν έχει καμία σχέση με το rock n roll»

BREAKING
 

«Δεν έχει καμία σχέση με το rock n roll»

 

Του Ηλία Σελιμά

Η Chrissie Hynde μπορεί να είναι ανάμεσα στο 8,48% των γυναικών μουσικών στο Rock And Roll Hall Of Fame, αλλά η ηγέτιδα των Pretenders λέει: «Δεν θέλω καν να συνδεθώ με αυτό. Σε συζήτηση σχετικά με την ποικιλομορφία του καταλόγου του Rock And Roll Hall Of Fame απέρριψε τον θεσμό ως «απόλυτη μαλ... κία». Οι TPretenders εισήχθησαν στο Rock Hall το 2005.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Αμερικανίδα μουσική δημοσιογράφος Jessica Hopper και η Courtney Love ξεκίνησαν μια συζήτηση σχετικά με την ένταξη στο θεσμό, επισημαίνοντας ότι οι γυναίκες μουσικοί υποεκπροσωπούνται, καθώς αποτελούν μόνο το 8,48% των μελών. Η Hopper χαρακτήρισε την ανισότητα ως «ζοφερή».

Στις 17 Μαρτίου ο Guardian δημοσίευσε ένα Op Ed της Love με τίτλο «Γιατί οι γυναίκες είναι τόσο περιθωριοποιημένες από το Rock & Roll Hall of Fame;» και τίτλο «Η δημιουργία του κανόνα δεν μυρίζει μόνο σεξισμό , αλλά και σκόπιμη άγνοια και εχθρότητα».

«Μπορείτε να χαρακτηρίσετε το Rock Hall ως έναν "τάφο των μπούμερανγκ" και να υποστηρίξετε ότι χτίζει ένα τοτέμ της δικής του ασημαντότητας», έγραψε η Love. «Γιατί θα πρέπει να μας ενδιαφέρει ποιος είναι μέσα και ποιος όχι; Το Rock Hall είναι μια βασιλική δύναμη στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία».

Η Hynde αργότερα στο Facebook μοιράστηκε τις δικές της σκέψεις για το θέμα. «Αν κάποιος θέλει τη θέση μου στο Hall of Fame του rock 'n' roll είναι ευπρόσδεκτος. Εγώ δεν θέλω καν να συσχετιστώ με αυτό. Είναι απλά περισσότερο γλείψιμο του κατεστημένου. Μπήκα σε μια μπάντα για να μη χρειαστεί να συμμετέχω σε όλα αυτά».

Μιλώντας για τη δική της εισαγωγή, πρόσθεσε: «Ζούσα μια ευτυχισμένη ζωή στο Ρίο, όταν μου τηλεφώνησαν ότι θα με έβαζαν. Η καρδιά μου βούλιαξε γιατί ήξερα ότι θα έπρεπε να επιστρέψω γι' αυτό, καθώς θα ήταν πολύ μεγάλη κλωτσιά στα δόντια για τους γονείς μου αν δεν το έκανα. Τους είχα αναστατώσει αρκετά μέχρι τότε, οπότε ήταν ένα από εκείνα τα πράγματα που θα με έβγαζαν από τη δύσκολη θέση μετά από χρόνια απογοήτευσής τους. (όπως η μετακόμιση από τις ΗΠΑ και οι συλλήψεις σε διαδηλώσεις της PETA και η γενικότερη προσωπικότητά μου). Εκτός από τη συμμετοχή του Neil Young στη διαδικασία, το όλο πράγμα ήταν και είναι εντελώς μαλ.. ία. Δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το rock 'n' roll και όποιος νομίζει ότι έχει, είναι ανόητος».

BREAKING MUSIC