Πέθανε ο Mick Slattery, κιθαρίστας και ιδρυτής των Hawkwind

Σε ηλικία 77 ετών

BREAKING
 

Σε ηλικία 77 ετών

Του Ηλία Σελιμά

Ο πρώην κιθαρίστας των Hawkwind και των Famous Cure, Mick Slattery, πέθανε, σε ηλικία 77 ετών, μετά από σύντομη ασθένεια, όπως ανακοίνωσαν οι Hawkwind.

Η μπάντα έγραψε στη σελίδα της στο Facebook: «Με λύπη μας μοιραζόμαστε τα θλιβερά νέα ότι ο παλιός μας φίλος και ιδρυτικό μέλος των Hawkwind, Mick Slattery πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του χθες, την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, 17 Μαρτίου 2023, σε ηλικία 77 ετών, μετά από σύντομη ασθένεια».

Ο Slattery και ο Dave Brock ήταν και οι δύο στο ψυχεδελικό συγκρότημα The Famous Cure τη δεκαετία του '60 και συνέχισαν δημιουργώντας τους Hawkwind το 1969. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε από τη συνάντηση των Brock και Slattery με τον μπασίστα John Harrison και στη συνέχεια με τον ντράμερ Terry Ollis, τον Nik Turner και τον Michael Davies, γνωστός και ως Dik Mik.

Το συγκρότημα εμφανίστηκε αρχικά στο All Saints Hall στο Notting Hill, ενώ η έλλειψη ονόματος σήμαινε ότι αρχικά ήταν γνωστοί ως Group X, ενώ σύντομα κατέληξαν στο Hawkwind, υποτίθεται λόγω της δυσάρεστης συνήθειας του Turner να καθαρίζει τη μύτη του. Ο Slattery έπαιξε σε μια αρχική έκδοση του Hurry On Sundown, που ηχογραφήθηκε από το συγκρότημα ως Hawkwind Zoo το οποίο τελικά εμφανίστηκε σε μια επανέκδοση του 1996, του ντεμπούτου άλμπουμ Hawkwind (που κυκλοφόρησε αρχικά το 1970). Ο Slattery εγκατέλειψε τους Hawkwind το 1969 και αντικαταστάθηκε από τον Huw Lloyd-Langton.

«Εγώ και ο Mick παίξαμε μαζί σε μια μπάντα που ονομαζόταν Famous Cure το 1967, κάνοντας περιοδεία στην Ολλανδία πριν συνεχίσουμε να σχηματίζουμε τους Hawkwind το 1969», θυμάται ο Dave Brock. «Έχω πολλές όμορφες αναμνήσεις από τις νεότερες μέρες μας, παίζοντας μαζί στην Ολλανδία και κάνοντας παρέα στο Richmond στο L'Auberge Cafe και στο Eel Pie Island. Στα τέλη της δεκαετίας του '60, κάναμε πρόβες στο πάνω διαμέρισμα μου στο Putney και επίσης στο υπόγειο του μουσικού καταστήματος του Bob Kerr στην Gwalior Road, παίζοντας δυνατά μουσική, προς μεγάλη ενόχληση των γειτόνων μας».

Ο Slattery συνέχισε να κάνει μουσική, κυρίως στο περιθώριο των Hawkwind, στο Space Ritual του Nik Turner και στο Hawkestrel του Alan Davey.

 

BREAKING MUSIC