Πέθανε ο Τάκης Μαρινάκης, ντράμερ (παλιότερα) των Πελόμα Μποκιού

Ηταν ο πρώτος μουσικός στην Ελλάδα που πήρε δίπλωμα κρουστών από το Ωδείο Αθηνών το 1982.

BREAKING
 

Ηταν ο πρώτος μουσικός στην Ελλάδα που πήρε δίπλωμα κρουστών από το Ωδείο Αθηνών το 1982.

Αυτοδίδακτος στην αρχή, υπήρξε μέλος του ιστορικού ελληνικού ροκ συγκροτήματος Πελόμα Μποκιού, και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε σολίστ των κρουστών και να παίξει σε αξιόλογα συγκροτήματα ροκ και τζαζ μουσικής. Είχε συνεργαστεί με τον Μάνο Χατζιδάκι και την Ορχήστρα των Χρωμάτων, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Γιάννη Μαρκόπουλο και άλλους, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος κρουστών «Σείστρον».

Η ανακοίνωση που έβγαλε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

«Έφυγε» από τη ζωή ο συνάδελφός μας Δημήτρης (Τάκης) Μαρινάκης.
Αυτοδίδακτος στην αρχή, υπήρξε μέλος του ιστορικού ελληνικού ροκ συγκροτήματος ‘ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ’, έγινε γνωστός ως σολίστ κρουστών σε συγκροτήματα ροκ και τζαζ μουσικής, όπως το συγκρότημα του Β’ Προγράμματος της Ε.Ρ.Τ. με τον Κυριάκο Σφέτσα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος κρουστών ‘Σείστρον’.
Ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που πήρε δίπλωμα κρουστών από το Ωδείο Αθηνών το 1982, με δάσκαλο τον Ν. Καρατζίνο.
Έπαιξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα έργα όπως το Κοντσέρτο για κρουστά του Α. Ζολιβέ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Κοντσέρτο για μαρίμπα του Πολ Κρέστον με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Κοντσέρτο για κρουστά του Σάββα Ζάννα με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., αφιερωμένο στον ίδιο. Επίσης το Κοντσέρτο για μαρίμπα και έγχορδα του Νέι Ροζάουρο με την Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, το Κοντσερτίνο για ξυλόφωνο και ορχήστρα του Μαγιουτσούμι με την Κ.Ο.Α., καθώς και σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση τη Μικρή νυχτερινή διασκέδαση του Νίκου Σκαλκώτα.
Είχε μόνιμη συνεργασία με το Μάνο Χατζιδάκι, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, το Μίκη Θεοδωράκη, το Σταύρο Ξαρχάκο, το Γιάννη Μαρκόπουλο κ.ά.
Ήταν Α κορυφαίος στα τύμπανα στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών από το 1986.

##############

H Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είπε αντίο στον «δικό της Δημήτρη Μαρινάκη»:

Σύσσωμη η Ορχήστρα μας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον θάνατο του Δημήτρη Μαρινάκη, ο οποίος είχε διατελέσει Κορυφαίος Α΄στα Τύμπανά μας, αποτελώντας εξέχουσα μουσική μορφή της Ελλάδας. Για όλους εμάς, υπήρξε πάνω από όλα φίλος και άνθρωπος, δάσκαλος για τους νεότερους, ο δικός μας "Τάκης". Ο μουσικός που, για τους φίλους της ροκ, πριν ταυτιστεί με την Κ.Ο.Α., υπήρξε ντράμερ των πρωτοποριακών Πελόμα Μποκιού.

#################

«Πριν λίγους μήνες, στο Half Note, κανονίζαμε να βρεθούμε για να καταγράψουμε μαζί μνήμες από τους Πελομα Μποκιου και το ροκ των seventies», έγραψε ο μουσικός παραγωγός Ιλαν Σολομών. «Την εποχή που όλοι τον θεωρούσαμε έναν από τους καλύτερους ντράμερ. Ένας κούκλος, με μακρύ μαλλί και μπούκλες που τόσο θύμιζε Jim Morisson, ο δικός μας Τάκης,  ο σπουδαίος Δημήτρης Μαρινάκης της ΚΟΑ, έφυγε.  Και από σήμερα, η γης της μουσικής έγινε φτωχότερη. Τάκη, μόνο συντριβή. Θα τα πούμε εκεί».

#################

Η εξόδιος Ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 21/3 στις 14.00 στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνας.

BREAKING MUSIC