Ο Bruce Springsteen θα τιμηθεί με το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών από τον Πρόεδρο Joe Biden

Απόψε η τελετή

BREAKING
 

Απόψε η τελετή

Του Ηλία Σελιμά

«Η μουσική του Bruce Springsteen γιορτάζει τους θριάμβους μας, θεραπεύει τις πληγές μας και μας δίνει ελπίδα, αποτυπώνοντας το ανυποχώρητο πνεύμα του τι σημαίνει να είσαι Αμερικανός».

Ο Bruce Springsteen θα βραβευτεί με το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, κατά τη διάρκεια τελετής στον Λευκό Οίκο σήμερα (21 Μαρτίου). Τα μετάλλια απονέμονται κάθε χρόνο σε όσους θεωρείται ότι έχουν εμπλουτίσει περισσότερο την πολιτιστική κληρονομιά των ΗΠΑ.

«Είμαστε ένα καλύτερο έθνος εξαιτίας της συνεισφοράς τους», λέει η πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Τεχνών (NEA) Maria Rosario Jackson. «Το έργο τους μας βοηθά να δούμε τον κόσμο με διαφορετικούς τρόπους. Μας εμπνέει να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας και να αναγνωρίσουμε την κοινή μας ανθρωπιά. Συμμετέχω στον Πρόεδρο για να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω».

Η δήλωση του Εθνικού Ιδρύματος Τεχνών περιγράφει τον Springsteen ως «έναν από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές και παραμυθάδες μας», πριν συνεχίσει λέγοντας: «Η μουσική του Bruce Springsteen γιορτάζει τους θριάμβους μας, θεραπεύει τις πληγές μας και μας δίνει ελπίδα, αποτυπώνοντας το ανυποχώρητο πνεύμα του τι σημαίνει να είσαι Αμερικανός».

Άλλοι αποδέκτες των φετινών μεταλλίων είναι η τραγουδίστρια της soul Gladys Knight, ο Πορτορικανός μουσικός José Feliciano και η ηθοποιός Julia Louis-Dreyfus από το Seinfeld/Veep. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου, ενώ θα παραστεί και η Πρώτη Κυρία Dr. Jill Biden.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το αφεντικό τιμάται από Αμερικανούς προέδρους. Το 2009 ήταν αποδέκτης του Kennedy Center Honors, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama, ενώ επτά χρόνια αργότερα ο ίδιος άνθρωπος του απένειμε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Το 2020, ο Springsteen έκανε την αφήγηση ενός διαφημιστικού σποτ 60 δευτερολέπτων με τίτλο Hometown για την υποστήριξη της προεδρικής υποψηφιότητας του Joe Biden, ενώ το τραγούδι του We Take Care of Our Own του 2012 παιζόταν στις συγκεντρώσεις του Biden. Ο Springsteen εμφανίστηκε επίσης στην ορκωμοσία του Biden και της Kamala Harris, ερμηνεύοντας το Land of Hope and Dreams στο Lincoln Memorial.

BREAKING MUSIC