Import Music

Γιάννης Αγγελάκας: «Ηλεκτρική καρέκλα στο Ηρώδειο»

IMPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

03/07/2023


__ Χώρος

Ηρώδειο

 Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη


__ Εισιτήρια

SOLD OUT

 

Τρία χρόνια μετά, επιστρέφει στη σκιά της Ακρόπολης

Με μια εκρηκτική μουσική γιορτή επιστρέφει στο Ηρώδειο στις 3 Ιουλίου ο Γιάννης Αγγελάκας, τρία χρόνια μετά την προηγούμενη εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Έχοντας στο πλευρό του τους 100°C, το πολυφωνικό σχήμα Διώνη καθώς και τρίο εγχόρδων, ο Γιάννης Αγγελάκας θα παρουσιάσει την "Ηλεκτρική καρέκλα στο Ηρώδειο", μια περιπέτεια γεμάτη μουσική και ποίηση από την πλούσια διαδρομή του.

Το Ηρώδειο… αλλιώς

Δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον Γιάννη Αγγελάκα. Από τη δεκαετία του ’80 κυριαρχεί στη ροκ εναλλακτική μουσική σκηνή της Ελλάδας, χωρίς ποτέ να έχει σταματήσει να πρωτοπορεί και να εντυπωσιάζει το κοινό του.

Πάντα ανήσυχος και πάντα σε αναζήτηση, ο Γιάννης Αγγελάκας επιστρέφει στο Ηρώδειο, τρία χρόνια μετά τη μυσταγωγική μουσική παράσταση «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» με τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη το 2020, για να παρουσιάσει τραγούδια από όλη την πορεία του καθώς και σάουντρακ που έχει γράψει για ταινίες, με μια διαφορετική προσέγγιση που συνομιλεί δημιουργικά με το χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου.

Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι 100°C έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό καλλιτεχνικό μείγμα, μετατρέποντας κάθε συναυλία τους σε γιορτή. Ο ίδιος ο Αγγελάκας έχει άλλωστε πει για το συγκρότημα που τον πλαισιώνει: «Είμαι ενθουσιασμένος. Το να βλέπεις παιδιά αποφασισμένα να ζήσουν από τη μουσική, να είναι χαρούμενα, δημιουργικά, ορεξάτα, είναι μεγάλη υπόθεση. Μου έχει δώσει μεγάλη δύναμη το πάρε-δώσε με αυτήν την παρέα».

«Το να κάνεις κάτι με πάθος φαίνεται εξωπραγματικό»

Από την εποχή που με τις Τρύπες έβαζε φωτιά στην ελληνική ροκ σκηνή και σε όλη του τη διαδρομή μέχρι σήμερα, ο Γιάννης Αγγελάκας έχει κοινό που μεγαλώνει μαζί του και τον ακολουθεί πιστά, σε μια μουσική περιπέτεια που οδηγεί σε τόπους γοητευτικούς και απροσδόκητους. Αυτό που μένει σταθερό είναι η ποίηση, η ανεξάντλητη περιέργεια και η ευλαβική αγάπη του για τη μουσική.

«Δεν ένιωσα ποτέ ούτε θεωρώ τον εαυτό μου ποιητή. Μουσικός είμαι, κάνω τις σκέψεις μου, συζητάω με τον εαυτό μου, συζητάω με τον κόσμο, ζω όλες αυτές τις αντιφάσεις που ζει ο καθένας προσπαθώντας να ζήσει στη σημερινή κοινωνία» λέει ο Γιάννης Αγγελάκας.

«Με εμπνέει αυτό που πάντα με ενέπνεε. Η σχέση μου με τον κόσμο, η σχέση μου με τη ζωή, το βλέμμα πάνω σε ό,τι γίνεται στην κοινωνία και ό,τι γίνεται μέσα μου».

Το όνομα του Γιάννη Αγγελάκα είναι ταυτισμένο και με το θρυλικό συγκρότημα Τρύπες, αν και η κοινή τους πορεία έχει διακοπεί πριν από πολλά χρόνια. «Ο έρωτας με τις Τρύπες κάποτε τελείωσε και ο καθένας ξέρει πόσο δύσκολο είναι να “σαλπάρεις” αφήνοντας πίσω σου το ομορφότερο λιμάνι που έχεις συναντήσει».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Αγγελάκας δεν σταμάτησε να είναι δημιουργικός μπαίνοντας σε νέα μουσικά μονοπάτια και ήχους. Οι αναζητήσεις του όμως πάντα σταθερές.

«Μπορώ ακόμη να παίρνω φόρα και να κουτουλάω πάνω στα ντουβάρια της ανοησίας. Ακόμη κι αν δεν ανοίξω καμιά τρύπα, είναι ένας αξιοπρεπής τρόπος να τρώω τα μούτρα μου. Άλλωστε το να κάνεις κάτι με πάθος, φαίνεται εξωπραγματικό».

Γιάννης Αγγελάκας: Ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης στο Ηρώδειο.

Μην το χάσετε!

Τους 100°C αποτελούν οι: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, Ηλίας Μπαγλάνης στα πλήκτρα, Αλέξανδρος Κόντζογλου στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Μιχάλης Καρανίκος στο τρομπόνι.

Πολυφωνικό σχήμα Διώνη: Ειρήνη και Παναγιώτα Κολιούση, Ανθή Κύρκου

Τρίο εγχόρδων (υπό την επιμέλεια του Νίκου Βελιώτη): Άγγελος Μαστραντώνης - Βιολί, Στέλιος Παπαναστάσης - Βιόλα, Wieruszka Kidżeski - Βιολοντσέλο  
Την επιμέλεια του ήχου έχουν ο Γιώργος Ταχτσίδης και ο Μίμης Κωνσταντινίδης.

Επιμέλεια φωτισμού: Μελίνα Ζερβάκη

 

IMPORT MUSIC