Export Music

Οι ALLAH-LAS ξανά στην Αθήνα

EXPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

16/09/2023


__ Χώρος

Τεχνόπολη

 Πειραιώς 100, Γκάζι


__ Εισιτήρια

Early Bird 27€ , καθήμενοι 32€

 

Στις 16 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη

Ένα από τα σταθερά αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού επιστρέφει για μια ξεχωριστή συναυλία στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.Οι Allah-Las έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας, στις 16 Σεπτεμβρίου θα μας χαρίσουν μια βραδιά γεμάτη 60s νοσταλγικά beats ντυμένα με μια ονειρική, χρωματιστή ψυχεδέλεια.

Έχοντας κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ, τα οποία έλαβαν διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή μουσικό Τύπο, οι Allah-Las κατέχουν μια σπουδαία θέση στην καρδιά των Ελλήνων ακροατών. Σε κάθε συναυλία το συγκρότημα από την Καλιφόρνια, ντύνει το μουσικό set του με μια μοναδική αισθητική που παραπέμπει στην εποχή των surfers, των beatniks και της ψυχεδελικής ανεμελιάς. Ο ήχος τους “σερφάρει” ανάμεσα  ψυχεδελικό και το lo-fi ροκ, ενώ οι επιρροές από Kinks, Yardbirs και ενίοτε Buffalo Springfield είναι εμφανείς στο σύνολο της δισκογραφίας τους.

Με καταγωγή από τη δυτική ακτή του Λος Άντζελες οι Allah-Las κατάφεραν να αποτυπώσουν το στοιχείο της ανεμελιάς που χαρακτηρίζει τη ζωή σε μια ηλιόλουστη πόλη σαν την Καλιφόρνια, κρατώντας τη vintage pop αισθητική και τις αιθέριες αρμονίες, αλλά δημιουργώντας έναν δικό τους χαρακτηριστικό ήχο. Όπως αναφέρει το περιοδικό Clash “Οι Allah-Las ακούγονται σαν μια ηλιόλουστη φωτογραφία από τα 60s, αν αυτή η φωτογραφία μπορούσε να τραγουδήσει.” Ο τελευταίος δίσκος τους με τίτλο “LAHS” αποτελεί ένα soundtrack όλων των προηγούμενων εμπειριών του συγκροτήματος από τα τελευταία χρόνια που βρίσκονται στο προσκήνιο. 

Η ωρίμανση τους τόσο στη σύνθεση όσο και στη παραγωγή είναι εμφανής, όπως και ο πειραματισμός τους με στοιχεία disco, soul και latin τα οποία διατηρούν ζωντανή την ατμόσφαιρα για την οποία το συγκρότημα ξεχωρίζει στην Ελλάδα.

Έχοντας ηχογραφήσει πλάι σε παραγωγούς όπως ο Nick Waterhouse και έχοντας εμφανιστεί σε σπουδαία παγκόσμια φεστιβάλ όπως το Coachella και το Desert Daze, οι Allah-Las θα κάνουν μια στάση στην Αθήνα στις 16 Σεπτεμβρίου.

Τη συναυλία τους στην Τεχνόπολη ανοίγουν οι Underground Youth και ο Antonin!

Οι Underground Youth δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η τετράδα από το Μάντσεστερ που έχει βάση το Βερολίνο μετρά αρκετές εμφανίσεις στη χώρα μας και έχει πλέον χτίσει μια δυνατή σχέση με το Ελληνικό κοινό, εδραιωμένη με πολλά γκάζια, αρκετή υπνωτιστική ψυχεδέλεια και την απαράμιλλη ενέργειά τους επάνω στη σκηνή.

Οι Βρετανοί έρχονται στην Ελλάδα με ένα φρέσκο άλμπουμ στις αποσκευές τους – το “Nostalgia’s Glass” είναι το ενδέκατο της καριέρας τους και, όπως προϊδεάζει και ο τίτλος του, είναι ιδιαίτερα ενδοσκοπικό!

Αλλά ας αφήσουμε τον Craig Dyer να μας μυήσει στα μυστικά  της δημιουργικής διαδικασίας της νέας τους δουλειάς: “το άλμπουμ αναπολεί το παρελθόν υποκύπτοντας και ξορκίζοντας την έννοια της νοσταλγίας την οποία πραγματεύεται”.

Όσο για το πρώτο single, “I Thought I Understood” που ενθουσίασε τους φίλους της μπάντας με τη «φιλική» μελαγχολία του, ο Dyer ξεκαθαρίζει ότι το έγραψε κλείνοντας τους λογαριασμούς του με αυτό που αποκαλεί “άρρωστη εμμονή με το παρελθόν”.

“Βρέθηκα σε αυτό το σημείο που θέλησα να γράψω τραγούδια που αποτίνουν φόρο τιμής στη μέχρι τώρα δουλειά μας αλλά και εκφράζουν όλα όσα μάθαμε στην πορεία. Προσπάθησα να αποδομήσω τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά στοιχεία της νοσταλγίας, κυρίως την τάση που έχουμε να ρομαντικοποιούμε το παρελθόν, είτε αυτό αφορά την πολιτική, την κληρονομιά του κινηματογράφου και των μουσικών μας ειδώλων αλλά και την συναισθηματική εξιδανίκευση τοξικών σχέσεων που έχουν από καιρό τελειώσει”. 

Είναι Γάλλος και τον αποκαλούν δανδή του surf, ένας σύγχρονος νομάς που κάνει μουσική την περιπλάνηση στο ακρωτήρι Cap-Ferret, απ’ όπου και κατάγεται.

Δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν παρά μόνο στον ωκεανό και τις έξι χορδές της ακουστικής του κιθάρας, την οποία κουβαλά παντού και πάντα μαζί του.

Το ντεμπούτο άλμπουμ του "En Silence", που κυκλοφόρησε τον Μάιο έχει κάνει ήδη αίσθηση στη χώρα του αλλά εκείνος θέλει να ταξιδέψει τις μπαλάντες του κι εκτός συνόρων.

Η  vintage αναλογική φιγούρα Antonin στηρίζει απόλυτα το μουσικό του στιλ που θυμίζει έναν αυθάδη συνδυασμό του Nino Ferrer με τον Nino Rota, ή ακόμη κι ένα παιχνιδιάρικο πάντρεμα των Air με τον Georges Moustaki.

Τιμή Εισιτηρίων: Early Bird 27€ , καθήμενοι 32€

Από 20/7: Προπώληση 30€, καθήμενοι 34€

Εισιτήρια ΕΔΩ

EXPORT MUSIC