Πέθανε η Tina Turner

Έφυγε σε ηλικία 83 ετών στην Ελβετία

BREAKING
 

Έφυγε σε ηλικία 83 ετών στην Ελβετία

Για τη «μεγάλη συναυλία στον ουρανό» έφυγε η «Acid Queen», η βασίλισσα της ροκ, ενώπιον της οποίας υποκλίθηκαν όλα τα αστέρια της μουσικής, η Tina Turner, σε ηλικία 83 ετών.

Οι οικείοι της μεγάλης τραγουδίστριας ανακοίνωσαν στα social media ότι «ανακοινώνουμε με μεγάλη θλίψη τον θάνατο της Tina Turner. Με τη μουσική της και το πάθος της για τη ζωή, μάγεψε εκατομμύρια φανς σε όλο τον κόσμο και ενέπνευσε τους σταρ του αύριο. Σήμερα αποχαιρετούμε μια αγαπημένη φίλη που μας αφήνει παρακαταθήκη το σημαντικκότερο έργο της, τη μουσική της. Βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Tina, θα μας λείψεις πολύ».

Ο εκπρόσωπός της ανακοίνωσε ότι η μεγάλη τραγουδίστρια έφυγε από τη ζωή μετά από μακρά μάχη με ασθένεια στο σπίτι της στο Κούζναχτ, κοντά στη Ζυρίχη, στην Ελβετία, προσθέτοντας ότι «ο κόσμος έχασε μια μυθική φιγούρα της μουσικής και ένα υπόδειγμα».

H καριέρα της Turner άρχισε στη δεκαετία του 1960, όταν σαν δίδυμο με τον τότε σύζυγό της, Ike, έκαναν μεγάλες επιτυχίες που ξεπερνούσαν τα όρια της soul και λατρεύτηκαν από τον κόσμο του ροκ, όπως τα τραγούδια «Proud Mary» και «River Deep, Mountain High».

Ωστόσο, μετά από χρόνια κακομεταχείρισης, η Tina πήρε διαζύγιο από τον Ike το 1978 και από τη δεκαετία του 1980 έκανε μια απίστευτα επιτυχημένη σόλο καριέρα, ενώ συνεργάστηκε και με το «who-is-who» της ροκ μουσικής, από τον Mick Jagger και τον David Bowie, ως τους Who, για την ροκ όπερα των οποίων, το «Tommy», υποδύθηκε την «Acid Queen» σε μια καθηλωτική ερμηνεία.

Μεταξύ των προσωπικών της επιτυχιών περιλαμβάνονται ιστορικά κομμάτια όπως τα «Let's Stay Together», «Steamy Windows», «Private Dancer», «GoldenEye», «I Don't Wanna Fight» και το ντουέτο «It Takes Two» με τον Rod Stewart.

To 2013, μετά από μια μακρά σχέση, παντρεύτηκε τον Γερμανό παραγωγό Erwin Bac, και το ζευγάρι μετακόμισε μόνιμα στην Ελβετία, παίρνοντας και την υπηκοότητα, ενώ ο Bac της δώρισε το ένα νεφρό του, όταν η Turner διαγνώστηκε με νεφρική ανεπάρκεια το 2017.

Η Turner βίωσε βαθύ πένθος, όταν το 2018 αυτοκτόνησε ο μεγαλύτερος γιος της, Craig, ενώ ο γιος που είχε κάνει με τον Ike, ο Ronnie πέθανε το 2022. H μεγάλη τραγουδίστρια είχε υιοθετήσει άλλα δύο αγόρια, τα παιδιά του Ike από άλλη σχέση.

Με την εντυπωσιακή εμφάνισή της, την χαρακτηριστική φωνή της και την προσωπικότητά της η Tina Turner σφράγισε δεκαετίες της μουσικής και αγαπήθηκε από φανς τόσο της ποπ, όσο και της ροκ μουσικής.

BREAKING MUSIC