Πήγαμε, είδαμε: James στο Ηρώδειο

 
REVIEWS

Μία φολκλορική βραδιά.

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Το Ηρώδειο τη Δευτέρα το βράδυ ήταν φουλ sold out, δεν υπήρχε κενή θέση ούτε καν στους «επισήμους» μπροστά-μπροστά. Οι James είναι πολύ αγαπημένοι του ελληνικού κοινού με αποτέλεσμα τα εισιτήρια να είχαν εξαφανιστεί εδώ κι έναν μήνα. Πολλώ δε μάλλον τώρα που το γκρουπ συνοδευόταν από μία συμφωνική ορχήστρα (22 ατόμων) και τη χορωδία Manchester Inspirational Voices. Είναι η περιοδεία τους «James Lasted Orchestral Tour 40th Anniversary», που έχει ξεκινήσει από την Άνοιξη ήδη.

Θέλω να σας πω ότι ήταν μία χορταστική συναυλία που ενθουσίασε τον κόσμο που την παρακολούθησε. Έναν κόσμο όχι και τόσο συναυλιακό όπως είδα, περισσότερο life style ήταν με κάποιες, φυσικά, εξαιρέσεις. Αυτό είναι το κοινό των James στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια και ειδικά για μία συναυλία στο Ηρώδειο με σαφώς πιο ακριβά εισιτήρια.

Έπαιξαν τραγούδια από το σύνολο της καριέρας τους, με τον αεικίνητο Tim Booth να ανεβαίνει συχνά στις κερκίδες του Ωδείου - άλλωστε από το πάνω διάζωμα ξεκίνησε το live, εκεί εμφανίστηκε και σιγά-σιγά κατέβηκε στη σκηνή.

Το live το κινηματογραφούσαν με πλήθος από κάμερες, πάνω και κάτω από τη σκηνή, μέχρι και γερανό είχαν. Προφανώς θα κυκλοφορήσει κάποιο φιλμ στο μέλλον. Λογικό, ποιο συγκρότημα δεν θα ήθελε να γιορτάσει στο Ηρώδειο μία πορεία τεσσάρων δεκαετιών; Η κινηματογράφηση βέβαια προϋπέθετε και σκηνοθεσία, με κινήσεις πιο τυποποιημένες και συμφωνημένες από πριν.

Προσωπικά βαρέθηκα λίγο αλλά πρέπει να είμαι ο μοναδικός (που βαρέθηκε) ανάμεσα σε 4,5 χιλιάδες θεατές στο Ηρώδειο οι οποίοι έδειξαν να εκστασιάζονται. Και την παρακολούθησα... μισή-μισή, μισή από τη θέση μου σο κάτω διάζωμα και μισή από πάνω-πάνω. 

Η αλήθεια είναι, αντικειμενικά, πως η συναυλία άξιζε και με το παραπάνω. Αυτό δεν μπορώ να το αρνηθώ... 

φωτό: High Priority Promotions

 

 

REVIEWS