Ο Bruce Springsteen αναβάλλει όλες τις συναυλίες του 2023 λόγω ασθένειας

Προηγουμένως ανέβαλε τις συναυλίες του Σεπτεμβρίου για να λάβει θεραπεία για πεπτικό έλκος

BREAKING
 

Προηγουμένως ανέβαλε τις συναυλίες του Σεπτεμβρίου για να λάβει θεραπεία για πεπτικό έλκος

Του Ηλία Σελιμά

Σε ανακοίνωσή του στα social media σημειώνεται ότι "συνέχισε να αναρρώνει σταθερά από την ασθένεια του πεπτικού έλκους τις τελευταίες εβδομάδες και θα συνεχίσει τη θεραπεία κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους κατόπιν συμβουλής του γιατρού. Έχοντας αυτό κατά νου και για λόγους προσοχής, όλες οι υπόλοιπες ημερομηνίες της περιοδείας του 2023 για τον Bruce Springsteen και την E Street Band θα αναβληθούν για το 2024".

Οι νέες ημερομηνίες για τις συναυλίες του 2023, συμπεριλαμβανομένων των αναβληθέντων συναυλιών του Σεπτεμβρίου, θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα και θα πραγματοποιηθούν στους αρχικά προγραμματισμένους χώρους. "Ευχαριστώ όλους τους φίλους και τους θαυμαστές μου για τις ευχές, την ενθάρρυνση και την υποστήριξή σας", ανέφερε ο Springsteen στην ανακοίνωσή του. "Είμαι σε φάση ανάρρωσης και ανυπομονώ να σας δω όλους του χρόνου".

Ο Springsteen ξεκίνησε την τρέχουσα περιοδεία του τον Φεβρουάριο, σηματοδοτώντας την πρώτη του εξόρμηση με την E Street Band μετά από σχεδόν έξι χρόνια. Μήνες πριν από την έναρξη της περιοδείας, δέχτηκε επικρίσεις για τις υπερβολικές τιμές των εισιτηρίων του, με ορισμένα να ξεπερνούν τα 5.000 δολάρια.

Ούτε και όταν ξεκίνησε η περιοδεία ήταν όλα ρόδινα. Αρκετά μέλη της E Street Band έμειναν εκτός συναυλιών τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο λόγω COVID και άλλων αδιευκρίνιστων ασθενειών. "Δεν χρειάζεται να είστε ανήσυχοι ή φοβισμένοι", διαβεβαίωσε τότε ο κιθαρίστας Steven Van Zandt τους θαυμαστές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. "Πρόκειται απλώς για μια προσωρινή κατάσταση. Θα είμαστε όλοι πίσω σε πλήρεις ρυθμούς πολύ σύντομα".

Ορισμένοι οπαδοί έχουν επίσης επικρίνει τον Springsteen για το γεγονός ότι επιμένει σε ένα σε μεγάλο βαθμό στατικό σετ σε κάθε βραδιά της τρέχουσας περιοδείας του, σε αντίθεση με τις ευρείες set lists που έχει παρουσιάσει σε προηγούμενες περιοδείες. Αυτή η ομοιομορφία, σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές των εισιτηρίων, έχει απογοητεύσει ορισμένους παλιούς θαυμαστές του αφεντικού στην τελευταία περιοδεία του. Παρ' όλα αυτά, η περιοδεία του Springsteen το 2023 τον βρήκε να παραδίδει μαραθώνια σετ που πλησίαζαν τις τρεις ώρες.

"Όποιος μετράει το σόου με βάση τον αριθμό των τραγουδιών ή τον χρόνο που περνάει στη σκηνή, δεν ακούει!" δήλωσε ο Van Zandt στον ραδιοφωνικό παραγωγό Kyle Meredith. "Αυτό δεν έχει να κάνει με τους αριθμούς - έχει να κάνει με μια συναισθηματική εμπειρία".

BREAKING MUSIC