Πήγαμε, είδαμε (και ακούσαμε) το Koyaanisqatsi στο Ηρώδειο

 
REVIEWS

Σαν σε θερινό σινεμά...

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Φωτογραφίες: Τάσος Παπαϊωάννου

Δεν περιμέναμε εκπλήξεις χθες βράδυ στο Ηρώδειο, γνωρίζαμε τι θα ακούσουμε και τι θα δούμε ακριβώς. Αλλά πήγαμε γιατί άξιζε, να δεις ένα εμβληματικό φιλμ, το Koyaanisqatsi: Life out of Balance του Godfrey Reggio (σε παραγωγή του Francis Ford Coppola) και να ακούσεις μία συγκλονιστική μουσική, το soundtrack του Philip Glass.

Κινηματογράφος δηλαδή με ζωντανή μουσική, το τελευταίο βράδυ του Σεπτεμβρίου. Σε μία τεράστια οθόνη για το φιλμ και με το The Philip Glass Ensemble για τη μουσική. Με πέντε πλήκτρα παρακαλώ και τρία πνευστά, συν την Academia Athens Youth Choir υπό τη διεύθυνση του Michael Riesman. Το φιλμ συμπλήρωσε 40 χρόνια και μπορεί τώρα να φαίνεται ξεπερασμένο από την εποχή του, παραμένει όμως κλασικό. Και καταιγιστικό. Για τη μουσική του δεν χρειάζεται να πούμε το παραμικρό. Ο Philip Glass είναι σπουδαίος.

Το Ηρώδειο γέμισε ασφυκτικά χθες το βράδυ. Και ήταν πολλοί, πάρα πολλοί οι ξένοι που βρίσκονταν εκεί. Αν ψάξεις στην Google, αν βάλεις Odeon of Herodes Atticus και events θα βρεις εννοείται κάποια «Anna Vissi Live at the Acropolis» και «Hatzinasios & Korkolis duelling pianos» αλλά δίπλα σε αυτά θα βρεις και το «Woody Allen Live at the Acropolis» ή το «Koyaanisqatsi – Philip Glass Ensemble». Κάνουν και οι ξένοι αυτό που κάνουμε κι εμείς όταν πάμε στο εξωτερικό: αναζητούμε συναυλίες και αγοράζουμε εισιτήρια.

REVIEWS