Ακούστε το εμπνευσμένο από το Λας Βέγκας νέο τραγούδι των U2, Atomic City

Πολύ καλό κομμάτι!

BREAKING
 

Πολύ καλό κομμάτι!

Του Ηλία Σελιμά

Φόρος τιμής στους post-punk προγόνους τους της δεκαετίας του '70, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από το Λας Βέγκας, όπου θα ξεκινήσουν το Achtung Baby στο καινούριο MSG Sphere .

Οι Ιρλανδοί ροκάδες έκαναν το ντεμπούτο τους με το "Atomic City" κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας-έκπληξης στην Fremont Street του Λας Βέγκας νωρίτερα αυτό το μήνα. Η σκηνή αυτή χρησίμευσε και ως γύρισμα μουσικού βίντεο. Στη συναυλία συμμετείχε κυρίως ο ντράμερ Larry Mullen Jr., ο οποίος θα μείνει εκτός του προγράμματος παραμονής καθώς αναρρώνει από εγχείρηση στην πλάτη.

"Οι τέσσερις μας ηχογραφήσαμε το ['Atomic City']. Δυστυχώς, ο Larry Mullen Jr. δεν θα είναι μαζί μας στο Sphere", είπε ο τραγουδιστής Bono στο κοινό. "Δεν ακούει τις εντολές του γιατρού. Ούτε και πολλοί από εμάς. Αλλά είναι εδώ απόψε".

Το "Atomic City" αντλεί τον τίτλο του από το παρατσούκλι της δεκαετίας του 1950 για το Λας Βέγκας. Από το 1951 έως το 1963, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε δοκιμές πυρηνικών όπλων 65 μίλια βορειοδυτικά της πόλης και τα σύννεφα μανιταριών ήταν ορατά στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια της αυτοσχέδιας συναυλίας τους, ο Bono αναφέρθηκε στο τραγούδι ως "ένα rock 'n' roll 45αρι αφιερωμένο στην παράδοση του post-punk της δεκαετίας του '70, των Blondie, των Clash, κάποιου punk της δεκαετίας του '70. ... Θα το πάρουμε από παντού".

 

BREAKING MUSIC