Τα πολλά ρεκόρ των Beatles με το Now And Then

Η νέα κυκλοφορία των Beatles φιγουράρει στο Νο. 1 του Ηνωμένου Βασιλείου

BREAKING
 

Η νέα κυκλοφορία των Beatles φιγουράρει στο Νο. 1 του Ηνωμένου Βασιλείου

Του Ηλία Σελιμά

Οι Beatles κυκλοφόρησαν το τελευταίο και τελευταίο τραγούδι τους μαζί, το "Now And Then", στις 2 Νοεμβρίου με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο έφτασε στο Νο. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο 54 χρόνια μετά το "The Ballad of John and Yoko" που έφτασε στο Νο. 1 το 1969, σπάζοντας το ρεκόρ για το μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των Νο. 1 singles στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Official Charts Company.

Η Kate Bush κατείχε προηγουμένως το ρεκόρ του μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος μεταξύ των Νο. 1 singles, όταν το τραγούδι της "Running Up That Hill" έγινε Νο. 1 το 2022, 44 χρόνια αφότου το "Wuthering Heights" έγινε Νο. 1 το 1978, σύμφωνα με την Official Charts Company.

Οι Beatles έσπασαν επίσης το ρεκόρ για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου Νο. 1 single ενός καλλιτέχνη, με το πρώτο τους Νο. 1 single "From Me To You" να γίνεται Νο. 1 πριν από 60 χρόνια, τον Μάιο του 1963, σύμφωνα με την Official Charts Company.

Ο Elvis Presley κατείχε προηγουμένως το ρεκόρ για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου Νο. 1 single, με μια επανέκδοση του "It's Now or Never" να γίνεται Νο. 1 το 2005, πάνω από 47 χρόνια μετά το Νο. 1 του "All Shook Up" το 1957, σύμφωνα με την Official Charts Company.

Ο Paul McCartney δήλωσε στην Official Charts Company ότι η κατάρριψη του ρεκόρ ήταν "απίστευτη" και "μια πολύ συναισθηματική στιγμή" γι' αυτόν.

Το "Now And Then" έγινε επίσης το τραγούδι των Beatles με τα περισσότερα streams μέσα σε μια εβδομάδα, φτάνοντας περίπου τα 5 εκατομμύρια streams στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεπερνώντας το "Here Comes The Sun" που είχε περίπου 1 εκατομμύριο streams σε μια εβδομάδα το 2021, σύμφωνα με την Official Charts Company.

Ξεπέρασε επίσης το "Here Comes The Sun" για το μουσικό βίντεο με τις περισσότερες προβολές σε μια εβδομάδα, φτάνοντας περίπου τα 2 εκατομμύρια streams σε μια εβδομάδα, αφού το "Here Comes The Sun" έφτασε πάνω από 171.000 streams σε μια εβδομάδα το 2019, σύμφωνα με την Official Charts Company.

Το "Now And Then" γράφτηκε και ηχογραφήθηκε αρχικά από τον αείμνηστο John Lennon στα τέλη της δεκαετίας του 1970 μετά τη διάλυση των Beatles. Μια ηχογράφηση του τραγουδιού περιλαμβανόταν σε μια κασέτα με άλλα ντέμο του Lennon που η Yoko Ono έδωσε στον McCartney μετά τη δολοφονία του εκλιπόντος Beatle. Εκείνη την εποχή, ο George Harrison θεώρησε ότι η ποιότητα του ήχου ήταν "σκουπίδια" και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν το ντέμο. Ο Peter Jackson, ο σκηνοθέτης της ταινίας "The Beatles: Get Back", χρησιμοποίησε την τεχνολογία ήχου machine audio learning (MAL) της εταιρείας παραγωγής του WingNut Film για να διαχωρίσει τη φωνή του Lennon από το πιάνο στην ηχογράφηση. Οι δύο εν ζωή Beatles - ο McCartney και ο Starr - μπόρεσαν τελικά να δουλέψουν στο κομμάτι με τα ενισχυμένα φωνητικά του Lennon. Το τραγούδι περιλαμβάνει επίσης ηχογραφήσεις ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας από τον αείμνηστο Harrison από το 1995. Ο McCartney και ο Starr συνέβαλαν στα δεύτερα φωνητικά. Ο Starr παίζει επίσης ντραμς στο τραγούδι και ο McCartney παίζει μπάσο, πιάνο και ένα σόλο κιθάρας.

 

 

BREAKING MUSIC