Οι Def Leppard αποκάλυψαν άγνωστα τραγούδια από το ντεμπούτο άλμπουμ τους

Το συγκρότημα πίστευε ότι είχαν χαθεί οριστικά.

BREAKING
 

Το συγκρότημα πίστευε ότι είχαν χαθεί οριστικά.

Του Ηλία Σελιμά

Ο ντράμερ Rick Allen έκανε την αποκάλυψη κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης εμφάνισης στο podcast Jeremy White Show. Ερωτηθείς για τυχόν ακυκλοφόρητο υλικό των Def Leppard, ο Allen παραδέχτηκε ότι το συγκρότημα "αποκαλύπτει συνεχώς καινούργιο υλικό".

"Για παράδειγμα, στον πρώτο μας δίσκο, νομίζαμε ότι οι κασέτες είχαν καταστραφεί, αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι υπάρχουν", ανέφερε λεπτομερώς ο ντράμερ. "Έτσι, μπορέσαμε να βγάλουμε κάποιες εκδοχές και κάποια τραγούδια που δεν είχαν ακουστεί ποτέ από αυτές τις κασέτες, κάτι που είναι φανταστικό".

Ο Allen δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες σχετικά με το υλικό ή τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να κυκλοφορήσει. "Πάντα υπάρχει χώρος για ένα ακόμα box set", χαμογέλασ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα σπάνια κομμάτια θα μπορούσαν να μπουν σε μια μελλοντική συλλογή.

Το ντεμπούτο άλμπουμ των Def Leppard, On Through the Night, κυκλοφόρησε στις 14 Μαρτίου 1980 και καθιέρωσε αμέσως το συγκρότημα ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του New Wave of British Heavy Metal.

Το LP απέσπασε κυρίως θετικές κριτικές και έβγαλε τρία singles: "Wasted", "Hello America" και "Rock Brigade". Αν και η εμπορική επιτυχία του On Through the Night ωχριά σε σύγκριση με τις μεταγενέστερες κυκλοφορίες των Def Leppard, έθεσε μια σταθερή βάση για την επιτυχία του συγκροτήματος. Το άλμπουμ έφτασε στο Νο. 51 στις ΗΠΑ στο Billboard album chart και σκαρφάλωσε στο Νο. 15 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Def Leppard κυκλοφόρησαν προηγουμένως μια remastered έκδοση του On Through the Night ως μέρος του box set Early Years. Η συλλογή περιλάμβανε επίσης B-sides, σπάνια κομμάτια, sessions που ηχογραφήθηκαν στο BBC Radio One και μια ζωντανή συναυλία του 1980 που ηχογραφήθηκε στην Οξφόρδη της Αγγλίας.

 

BREAKING MUSIC