Η Warner Music ανακοινώνει τη βιογραφική ταινία της Edith Piaf που δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη

Με τίτλο Edith.

BREAKING
 

Με τίτλο Edith.

Του Ηλία Σελιμά

Η επερχόμενη ταινία διάρκειας 90 λεπτών θα γυριστεί σε συνεργασία με τους κληρονόμους της Piaf και θα αντικατοπτρίζει την 40χρονη καριέρα της. Στη ταινία, η οποία υπόσχεται να "αποκαλύψει πτυχές της ζωής της που ήταν προηγουμένως άγνωστες", θα ακούμε αφήγηση με τη φωνή της Piaf χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Θα περιλαμβάνει επίσης εικόνες της Piaf που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη.

Σε δήλωσή της, η Warner Music Group δήλωσε: "Θα δώσουν μια σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας της, ενώ η προσθήκη αρχειακού υλικού, σκηνικών και τηλεοπτικών παραστάσεων, προσωπικού υλικού και τηλεοπτικών συνεντεύξεων θα προσφέρει στο κοινό μια αυθεντική ματιά στις σημαντικές στιγμές της ζωής της Piaf".

Κατάφεραν να κάνουν την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης να αναπαράγει την Piaf μετά από εκτεταμένη εκπαίδευση και ισχυρίζονται ότι αυτή η μέθοδος επιτρέπει στο Edith να περιέχει την "ξεχωριστή φωνή και εικόνα της μουσικού που θα αναβιώσει για να ενισχύσει περαιτέρω την αυθεντικότητα και τον συναισθηματικό αντίκτυπο της ιστορίας της".

Το έργο έχει γραφτεί από την Julie Veille, η οποία άντλησε την ιδέα για την ταινία, και τον Gilles Marliac. Σε δήλωσή της, η Veille δήλωσε: "Ήταν το μεγαλύτερο προνόμιο να συνεργαστώ με τους κληρονόμους της Edith για να βοηθήσω να μεταφέρουμε την ιστορία της στον 21ο αιώνα. Κατά τη δημιουργία της ταινίας, αναρωτιόμασταν συνεχώς: "Αν η Edith ήταν ακόμα μαζί μας, ποια μηνύματα θα ήθελε να μεταφέρει στις νεότερες γενιές;"".

Συνεχίζει: "Η ιστορία της είναι μια ιστορία απίστευτης ανθεκτικότητας, υπέρβασης των αγώνων και αμφισβήτησης των κοινωνικών προτύπων για να επιτύχει το μεγαλείο - και μια ιστορία που είναι τόσο επίκαιρη τώρα όσο και τότε. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις στο animation και την τεχνολογία για να μεταφέρουμε τη διαχρονική ιστορία στο κοινό όλων των ηλικιών".

Ο Alain Veille, Διευθύνων Σύμβουλος της Warner Music France, δήλωσε: "Η Edith είναι μία από τις μεγαλύτερες καλλιτέχνιδες της Γαλλίας και εξακολουθεί να αποτελεί πηγή τόσο μεγάλης υπερηφάνειας για τον γαλλικό λαό. Είναι μια εξαιρετικά λεπτή ισορροπία όταν συνδυάζεις τη νέα τεχνολογία με καλλιτέχνες πολιτιστικής κληρονομιάς, και ήταν επιτακτική ανάγκη για εμάς να συνεργαστούμε στενά με την οικογένεια της Edith και να χειριστούμε αυτό το έργο με απόλυτο σεβασμό".

Προς το παρόν, δεν έχει δοθεί ημερομηνία κυκλοφορίας για την ταινία Edith.

BREAKING MUSIC