Export Music

Οι Godspeed You! Black Emperor επιστρέφουν στην Ελλάδα

EXPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

18/10/2024


__ Χώρος

FLOYD

 Πειραιώς 117, Αθήνα


__ Εισιτήρια

Από 35 ευρώ

 

Για μία βραδιά στο Floyd

To Floyd Live Venue έχει την τιμή να υποδεχτεί τους μοναδικούς Godspeed You! Black Emperor, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου. Μια από τις σπουδαιότερες και πλέον αντισυμβατικές μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφουν για να μας χαρίσουν μία ακόμη υπερβατική βραδιά, γεμάτη ένταση και συναίσθημα.

Η προπώληση ξεκινάει αυτή την Παρασκευή 2/2 στις 11:00 προς 35€ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους θα συνεχιστεί στα 40€.

Το ελληνικό κοινό έχει γίνει ήδη "μάρτυρας" του μεγαλείου των GY!BE επί σκηνής. Τα λόγια είναι περιττά για να καταφέρουν να περιγράψουν την εμπειρία μιας συναυλίας της κολεκτίβας από το Κεμπέκ του Καναδά, η οποία ήδη μετρά 30 χρόνια ζωής. Ένας επίμονος "θόρυβος", ένα σεμιναριακό χτίσιμο κάθε αρμονίας και επιβλητικά ουρανομήκη ξεσπάσματα, με το βιολί να λειτουργεί ως μελωδική "γέφυρα" μεταξύ μπάντας και κοινού.

Μετά την ίδρυσή τους, το 1994, οι Godspeed You! Black Emperor κυκλοφόρησαν ένα σερί αριστουργηματικών δίσκων το διάστημα 1997-2002, με το έργο τους να αναγνωρίζεται ευρέως ως ένας επαναπροσδιορισμός του τι μπορεί να πετύχει η μουσική διαμαρτυρίας. Οι instrumental συνθέσεις τους, γεμάτες απέραντο συναίσθημα και απίστευτη δύναμη, χρησίμευσαν ως σάουντρακ στην εποχή της μόνιμης καπιταλιστικής αποξένωσης και αντίστασης.

Τα "F#A#∞" (1997) και "Lift Your Skinny Fists Like Antennas To Heaven" (2000) παραμένουν ογκόλιθοι μιας ολόκληρης εποχής και επαναπροσδιόρισαν το post-rock, είδος στο οποίο -τυπικά- ανήκουν αλλά φαντάζει "λίγο" και περιοριστικό για να συμπεριλάβει τη δυναμική τους.

Οι μυθικές πλέον live εμφανίσεις τους εκείνο το διάστημα, συνοδευόμενες από την προβολή αναλογικών φιλμ, πάντα ταιριαστών με την αισθητική τους, έκαναν το όνομά τους να μεταδίδεται αστραπιαία στους κύκλους των μουσικόφιλων ενώ, ταυτόχρονα, παρέμειναν μακριά από το mainstream και τις επιταγές του. Δύο, όλες κι όλες, φωτογραφίες της μπάντας (το 1997 και 2010 - και αυτές θολές και γεμάτες "κόκκο"), ελάχιστες επιλεγμένες συνεντεύξεις, κανένα επίσημο website ή σελίδα στα social media, μηδέν επίσημα video. Πόσες rock μπάντες και καλλιτέχνες ξέρετε να αφήνουν αποκλειστικά τη μουσική τους να μιλάει για αυτούς, αγνοώντας συνειδητά κάθε κανόνα του σύγχρονου μάρκετινγκ;

Μετά από μία επταετή αποχή, οι GY!BE επέστρεψαν το 2010 και ήδη η περίοδος μετά την επανένωση μετρά 14 χρόνια, εκατοντάδες sold-out shows και 3 ακόμα δίσκους που έτυχαν θριαμβευτικής υποδοχής. Το "G_d's Pee at State's End!" (2021) έκανε τον μουσικό Τύπο να γράψει κριτικές όπως:

"Aκούγονται απίστευτοι, αποτυπώνουν το μεγαλείο, την επιθετικότητα και τη δύναμη του συμφωνικού πανκ τους με τέλεια διαύγεια" / Pitchfork

"Σχεδόν 30 χρόνια από τη γέννησή τους, η ικανότητα τους να μεταφέρουν ταυτόχρονα ευαίσθητα αλλά και πολιτικά μηνύματα, μέσα από την ωμή δύναμη της μουσικής, παραμένει  ασυναγώνιστη" / Clash Magazine

Όπως και να έχει, για τη μουσική των Godspeed You! Black Emperor έχουν γραφτεί κάθε είδους υπερθετικά. Το μόνο σίγουρο για αυτή την τόσο ιδιαίτερη κολεκτίβα είναι πως διαθέτουν μία σχεδόν συμφωνική αίσθηση συνθετικής δομής και κλιμάκωσης, προσφέροντας μια άγρια και μοναδικά συναρπαστική έκρηξη ενέργειας σε κάθε live show τους, κάτι που θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε και να απολαύσουμε από κοντά στις 18/10, στο Floyd.

Διάθεση εισιτηρίων:

  • Τηλεφωνικά στο 2117700000
  • Online  more.com / Floyd.gr
  • Φυσικά σημεία: Καταστήματα Νova, Public, Ευριπίδης, Yoleni’s, Viva Spot Τεχνόπολης.
EXPORT MUSIC