Export Music

Οι Botch στο Gagarin 205

EXPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

25/03/2024


__ Χώρος

Gagarin 205

 Λιοσίων 205, Αθήνα


__ Εισιτήρια

Από €29

 

Mathcore από τις ΗΠΑ στις 25 Μαρτίου

Ελάχιστα υπήρξαν τα συγκροτήματα που, με τόσο βραχύβια παρουσία στην καριέρα τους, άφησαν τόσο μεγάλη παρακαταθήκη και κληρονομιά μέσα στα χρόνια όσο οι Botch. Το κουαρτέτο από την Tacoma της Washington, τη χρονιά αυτή κλείνει τα 30 χρόνια ύπαρξης, καθώς σχηματίστηκαν το 1993 και θα επισκεφτούν τη χώρα μας σε μέρα… εθνικής ανάτασης, με το αυθεντικό τους line-up, δηλαδή τον τραγουδιστή Dave Verellen, τον κιθαρίστα Dave Knudson, τον μπασίστα Brian Cook και τον ντράμερ Tim Latona.

Οι Botch έκαναν τη διαφορά άμεσα και, με τα δυο πρώτα τους EP μεταξύ 1995-1996, τα “Faction” και “The John Birch Conspiracy Theory” αντίστοιχα, άφηναν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, ενώ οι εντονότατες ζωντανές τους εμφανίσεις ήταν αντικείμενο συζήτησης από άκρη σε άκρη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου και άφηναν αποκαΐδια στο πέρασμά τους.

Το μάτι του κόσμου πέφτει επίσημα πάνω τους με την κυκλοφορία του κορυφαίου τους ντεμπούτου, “American Nervoso”, το 1998, από την Hydra Head του Aaron Turner των Isis, ο οποίος από νωρίς διέκρινε τις δυνατότητές τους και τους προσέφερε δισκογραφική στέγη από το 2ο κιόλας ΕΡ τους. To “American Nervoso” παρουσιάζει αυτό το σχιζοφρενές και όχι σε καλούπια στυλ των Botch στην πιο ώριμη μορφή του ως εκείνη τη στιγμή.

Οι Botch δεν είχαν καιρό για αποθέωση και την αμέσως επόμενη χρονιά πρόσφεραν το δεύτερο και δυστυχώς τελευταίο μέχρι στιγμής άλμπουμ τους, το θρυλικό “We Are The Romans”. Χωρίς να χάσουν το προσωπικό τους στυλ και την ακρότητά τους, παρουσιάστηκαν ακόμα πιο ώριμοι και πειραματικοί και πλέον ήταν μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα κι όχι απλά μια μπάντα που μπορούσαν να βασίζονται οι οπαδοί του σκληρού ήχου.

Μέχρι που μια μέρα που δεν το περίμενε κανείς το Φεβρουάριο του 2002, οι Botch αποφάσισαν να διαλύσουν λόγω εντάσεων εντός συγκροτήματος αλλά και γιατί ήθελαν να φύγουν στην κορυφή της δημιουργικότητάς τους και χωρίς να αναλωθούν σε πράξεις που δε θα τους εξέφραζαν 100%. Ένα νέο που σκόρπισε μεγάλη πίκρα στους οπαδούς, που είδαν μια από τις πλέον αγαπημένες μπάντες της εποχής να ρίχνουν την αυλαία απότομα κι ενώ όλοι πίστευαν ότι είχαν τόσα να δώσουν και δεν είχαμε δει την κορυφή τους ακόμα.

20 χρόνια μετά, το 2022, το συγκρότημα σκορπίζει το χαρμόσυνο νέο της επανασύνδεσής τους και, με το νέο κομμάτι “One Twenty Two” να αγκαλιάζεται παγκοσμίως, ανακοίνωσαν ότι θα αρχίσουν να είναι πιο ενεργοί και να περιοδεύουν και με την Sargent House να αποκτά τα δικαιώματα των ηχογραφήσεών τους, μετά την παύση λειτουργίας της Hydra Head, οι Botch πιο έτοιμοι από ποτέ, έδωσαν μια τρομερή συναυλία στο Hellfest, ενώ έχουν ήδη γεμίσει τους χώρους που έπαιξαν με χαρακτηριστική ευκολία και με την προσμονή του κοινού να τους δει τεράστια, ενώ παράλληλα η επανασύνδεσή τους αποτέλεσε μια χρυσή ευκαιρία να τους δει και μια ολόκληρη γενιά που δεν τους είχε βιώσει τότε λόγω διαφοράς ηλικίας αλλά και φάσης.

Οι Botch, με πολύ μεγάλη χαρά, αλλά έχοντας ακούσει και τα καλύτερα για το ελληνικό κοινό από μπάντες φιλικά προσκείμενες που μας επισκέφτηκαν πρότερα, έρχονται τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 στη χώρα μας και είναι διατεθειμένοι να κάνουν αυτή τη μέρα ακόμα πιο αξέχαστη και γιορτινή για τους Έλληνες, οι οποίοι ήταν από τους πρώτους που τους υποστήριξαν τότε, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με το πώς συμβαίνουν τα πράγματα γενικά στη χώρα μας, όπου καθυστερούμε να δώσουμε τα εύσημα σε όσους τα αξίζουν.

Εισιτήρια ΕΔΩ

Rhythm Records, Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια, τηλ. 210 384 1550

Metal Era, Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Εξάρχεια, τηλ. 210 330 4133

Sound Effect Records, Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Εξάρχεια, τηλ. 210 825 9883

 

EXPORT MUSIC