Ο Ηλίας Ζάικος των Blues Wire γράφει στο loaded με αφορμή τη συναυλία τους στο Κύτταρο

«Μια συνέχεια της πορείας της ζωής μας με τη μουσική να ηχεί ασταμάτητα»

BREAKING
 

«Μια συνέχεια της πορείας της ζωής μας με τη μουσική να ηχεί ασταμάτητα»

Οι BLUES WIRE επιστρέφουν την Κυριακή 24 Μαρτίου στο Κύτταρο όπου μεταξύ άλλων θα παρουσιάσουν το νέο τους δίσκο με τον τίτλο «Ongoing».

Με αφορμή το live, ζητήσαμε από τον Ηλία Ζάικο (κιθάρα, φωνή), να μοιραστεί μαζί μας κάποιες σκέψεις του...

«Η μουσική που παίζουμε και μας συναρπάζει, μοιάζει να γεννήθηκε από κάποιο πρωτόγονο συναισθηματικό Γιν-Γιανγκ, αντίρροπες δυνάμεις που κάπως καταφέρνουν ν’ ανταμώσουν, να αλληλοεπιδράσουν και τελικά να φέρουν στον κόσμο το μπλουζ.

Η μοναξιά και ο πόνος του ξεκινήματος με την λαχτάρα του μοιράσματος και της γιορτής, φαινομενικά αντικρουόμενα ως αίτιο και αποτέλεσμα καταλήγουν ένα, μαγικά αγκαλιασμένα. Η φύση και ο χαρακτήρας του ιδιώματος βρίσκουν την απόλυτη έκφραση τους στα πάλκα, στις ζωντανές εμφανίσεις, με τον αυτοσχεδιασμό και την σχέση που καλλιεργείται με το κοινό σε πρώτο πλάνο. Είναι η δικαίωση θα έλεγε κάποιος ενός στυλ που ήρθε για να μείνει, έγινε παγκόσμια γλώσσα και κάνει τις καρδιές των ανθρώπων να πεταρίζουν χτυπώντας με πάταγο.

Και τις δικές μας σαν βρισκόμαστε στη σκηνή, πόσο μάλλον όταν φέρνουμε μαζί έναν καινούργιο δίσκο και μάλιστα σε χώρο που νοιώθεις δονήσεις με τα πρώτα βήματα στο εσωτερικό του, σχεδόν οσφραίνεσαι μελωδίες και νότες, ιδρώτα και αδρεναλίνη, το αγαπημένο και ιστορικό Κύτταρο που έχει γίνει για μας καταφύγιο σε δύσκολα χρόνια.

Ο στόχος και η φιλοδοξία μας σε κάθε συναυλία δεν αλλάζουν, παραμένουν κοινά, παίξιμο με ψυχή, πάθος και ειλικρίνεια, ελπίδα να νοιώσουμε και να μας καταλάβουν, μέσα από τα τραγούδια να πλησιάσουμε περισσότερο ο ένας τον άλλον, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Ας πούμε πως τούτη τη φορά έχουμε ένα έξτρα επιδόρπιο στο βασικό μενού, την παρουσίαση του νέου άλμπουμ του γκρουπ με τίτλο “Ongoing”, μια συνέχεια της πορείας της ζωής μας με τη μουσική να ηχεί ασταμάτητα…»

 

Λεπτομέρειες για το live ΕΔΩ

BREAKING MUSIC