Export Music

Οι Tinariwen στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

EXPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

19/09/2024


__ Χώρος

Θέατρο Λυκαβηττού

 -


__ Εισιτήρια

Από 17 ευρώ

 

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

Οι «superstars» του desert rock Tinariwen, από τις κορυφαίες εν ενεργεία μπάντες του πλανήτη μας, έρχονται στην Αθήνα για να μας φέρουν λίγη από τη μαγική άμμο της Σαχάρας, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Από εξόριστοι αντάρτες σούπερ σταρ της παγκόσμιας μουσικής, τα μέλη της ροκ κολεκτίβας των Τουαρέγκ Tinariwen έχουν ζήσει μια άγρια ζωή από το 1979, που δημιουργήθηκε το συγκρότημα στα σύνορα του Μάλι και της Αλγερίας. Ιδρυτής τους υπήρξε ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Ibrahim Ag Alhabib, γιος ενός δολοφονημένου επαναστάτη Τουαρέγκ, ο οποίος κατασκεύασε ως γνωστόν την πρώτη του κιθάρα από ένα μπιτόνι πετρελαίου, ένα ραβδί και ένα καλώδιο φρένου ποδηλάτου. Οι Tinariwen πέρασαν μεγάλο μέρος της δεκαετίας του '80 στην εξορία, τελειοποιώντας τη μουσική τους, καθώς στην πατρίδα του ηγέτη τους, το Μάλι, επικρατούσε κλίμα εξέγερσης.

Τα τραγούδια τους έχουν κεντρικό θέμα τους Τουαρέγκ και την πατρίδα τους. Η μπάντα άρχισε να προσελκύει την προσοχή τη δεκαετία του '90, και το διεθνές ενδιαφέρον κορυφώθηκε με την κυκλοφορία του πρώτου τους στούντιο άλμπουμ «The Radio Tisdas Sessions», το 2001. Ακολούθησαν με μεγάλη επιτυχία, τα «Amassakoul» (2004) και «Aman Iman» (2007), τα οποία κέρδισαν την αναγνώριση των Thom Yorke, Robert Plant, Brian Eno και Carlos Santana. Τα soulful grooves και η χαρακτηριστική κιθαριστική δουλειά τους έχουν προκαλέσει επίσης το θαυμασμό των Wilco, Cat Power, Bon Iver και Jack White.

Περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους, οι περιπλανώμενοι μπλουζίστες της Σαχάρας, όπως τους αποκαλούν, παραμένουν στο προσκήνιο, δίνοντας φωνή στους Τουαρέγκ, εξακολουθώντας να κερδίζουν ολοένα και περισσότερους ακροατές με τον πρωτοποριακό ήχο τους assouf (νοσταλγία στα tamashek), ένα συνδυασμό παραδοσιακής δυτικο αφρικανικής και αραβικής μουσικής με μπλουζ, φολκ και ροκ επιρροές από τον Jimi Hendrix, τον Bob Dylan, τον Bob Marley, τους Santana και την κάντρι.

Αυθεντικοί ροκ εν ρολ επαναστάτες, οι Tinariwen έχουν συνεργαστεί με μεγάλα μουσικά ονόματα, όπως οι Mark Lanegan και Kurt Wile, έχουν δώσει περισσότερες από 1100 συναυλίες σε όλο τον κόσμο και έχουν παίξει στη σκηνή με καλλιτέχνες που χαίρουν τεράστιας εκτίμησης, όπως οι Carlos Santana και Robert Plant. Μεταξύ άλλων, έχουν κυκλοφορήσει εννέα στούντιο άλμπουμ, τρία από τα οποία ήταν υποψήφια για Grammy, συμπεριλαμβανομένου του «Tassili», το οποίο κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο άλμπουμ παγκόσμιας μουσικής το 2012.

TICKETS

More.com Network:

Online: https://www.more.com/music/tinariwen/

Τηλ: 211 7700000

Σημεία προπώλησης:

Public καταστήματα // Nova καταστήματα // More Spot Technopolis

Εισιτήρια ΑμεΑ

*H διάθεση των εισιτηρίων ΑμεΑ πραγματοποιείται κατόπιν επικοινωνίας και προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών στο email:[email protected]

 

 

EXPORT MUSIC