Export Music

Ο Devendra Banhart στο ΚΠΙΣΝ

EXPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

25/07/2024


__ Χώρος

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 176 74


__ Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη

 

Από τους βασικούς εκφραστές της psychedelic folk σκηνής

Από τους βασικούς εκφραστές της psychedelic folk σκηνής, ο Devendra Banhart έρχεται στην Αθήνα μετά από 18 χρόνια, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του, με πρώτο σταθμό το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Την Πέμπτη 25 Ιουλίου θα παρουσιάσει κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας του, αλλά και από το τελευταίο του άλμπουμ Flying Wig, το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2023 και περιλαμβάνει, όπως ο ίδιος δηλώνει, «μερικά νέα τραγούδια απελπισίας, ευγνωμοσύνης, συγχώρεσης και θλίψης».

Το Flying Wig αποτελεί ένα «κουτί» με συναισθήματα, αλλά και παράδοξα, που προέκυψαν από την 20ετή ενασχόληση του Banhart με τη μουσική: πληγωμένος από τη μάχη με τη ζωή και την απώλεια βρέθηκε σε απελπισία και το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός άλμπουμ όπου τα συνθεσάιζερ δείχνουν την πιο συναισθηματική πτυχή τους.

Ο Banhart έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι Anohni & The Johnsons, ο Beck και ο ηθοποιός Gael García Bernal, ενώ άλμπουμ του όπως το Niño Rojo και το Rejoicing in the Hands ήταν indie επιτυχίες που αγαπήθηκαν εξίσου από κοινό και κριτικούς.

Παραμένει, μέχρι σήμερα, ένας μουσικός που δεν είναι εύκολο να τον κατατάξεις. Και αυτό επειδή η εκτενής του δισκογραφία περιλαμβάνει ψήγματα ambient μουσικής, fuzz rock της δεκαετίας του '60, new wave της δεκαετίας του '80 αλλά και λατινοαμερικανική tropicália, καταφέρνοντας κάθε φορά να ενσωματώνει όλους αυτούς τους ήχους σε ένα και μόνο τραγούδι.

EXPORT MUSIC