Import Music

Η γιορτή για τον Παύλο Σιδηρόπουλο και τα Μωρά στη Φωτιά στο θέατρο Βράχων

IMPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

28/09/2024


__ Χώρος

Θέατρο Βράχων

 Βύρωνας


__ Εισιτήρια

Early Bird: 10€ * (Η προσφορά Early Bird ισχύει για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων) Υπόλοιπη προπώληση 13€ - Ταμείο 15€

 

Ζωή, Rock n’ Roll ως το τέλος

Είναι η γιορτή που συνεχίζει την ιστορία και την αξία ενός σημαντικού έργου και μιας βαριάς κληρονομιάς. Είναι η Αδρεναλίνη που σε κρατά ασταμάτητο και διεγείρει κάθε σου κύτταρο! Είναι το Βιβλίο των Ηρώων που μιλά για τον Μπάμπη τον Φλου και για το Μανιφέστο της ψυχής μας! Είναι το Rock n’ Roll στο Κρεβάτι!

Είναι Ζωή, Rock’n’roll ως το τέλος!!!!

Το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου στον επιβλητικό χώρο του Θεάτρου Βράχων, δύο θρυλικές μπάντες – σύμβολο, ο Στέλιος Σαλβαδόρ & τα ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ και "Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ’’ θα τραγουδήσουν για όλα αυτά που γνωρίζει η καρδιά και χαράχτηκαν στο πνεύμα! ‘’Άντε και καλή τύχη μάγκες…’’

Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα, από τρείς γενιές σπουδαίων μουσικών, φίλων, συνοδοιπόρων, αλλά και νεότερων που έχουν παίξει, που μεγάλωσαν και επηρεάστηκαν μουσικά από τον αξεπέραστο Παύλο Σιδηρόπουλο!

Από τον Κυριάκο Δαρίβα - (Ντράμερ των Απροσάρμοστων του Παύλου Σιδηρόπουλου): ‘‘Το 2021 ήταν η χρονιά που διαλύθηκαν οι Απροσάρμοστοι του Παύλου Σιδηρόπουλου. Ήταν το γκρουπ που τον συνόδευε από τον Αύγουστο του 1979 έως τον Δεκέμβριο του 1990 που μας άφησε... Το γκρουπ συνέχισε να μεταλαμπαδεύει το έργο του παίζοντας κυρίως στο Κύτταρο.

Επειδή για μένα ήταν αδιανόητο να αφήσω το έργο του, την μνήμη του, την κληρονομιά του γενικότερα να σβήσει καθ οιονδήποτε τρόπο, επέλεξα να στήσω μια ομάδα-παράσταση που την ονόμασα "Η Γιορτή για τον Παύλο Σιδηρόπουλο", γιατί αυτό πραγματικά είναι!!

Έτσι διάλεξα ανθρώπους που έχουν παίξει μαζί του, πέρα από εμένα, τον Βασίλη Σπυρόπουλο από την "Σπυριδούλα", τον Νίκο Γιαννάτο (Πυξ Λαξ) φίλος και συμπαίκτης με τον Παύλο, ανθρώπους που εμφανίστηκαν μαζί στις ίδιες συναυλίες με τον Παύλο όπως ο Φράνκι από τους Panx Romana, ανθρώπους που μεγάλωσαν ακούγοντας και παίζοντας και Παύλο στα προσωπικά τους project όπως ο Βασίλης Ραλλης, ο Σίμος Kοκαβέσης, ο Αλέξανδρος Δαϊκος, ο Γιώργος Λαγγουρετος πρώην μέλος των Magic de Spell, ανθρώπους που παρακολουθούσαν τον Παύλο στα 13 και στα 17 τους αντίστοιχα, οι Νίκος Εφεντάκης (κιθάρα) και Δημήτρης Παπαδημητρίου (μπάσο), συνοδοιπόροι μου παρεμπιπτόντως για 24 περίπου χρονιά με τον Δημήτρη Πουλικάκο. Τελευταία προσθήκη στην μουσική αυτή παρέα που όλο και μεγαλώνει είναι ο Κύριος Κ.!

Η σκέψη μου ήταν Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ να πλαισιωθεί από φίλους που είχαν και έχουν μια σχέση με τον Παύλο, μιας που μόνο αυτοί θα μπορούσαν να καταλάβουν και να αφουγκραστούν αυτό ακριβώς που είχα στο μυαλό μου να παρουσιάσω.

Το όνομα του γκρουπ είναι αυτό, "Η Γιορτή για τον Παύλο" γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει στα live μας! Μία γιορτή και μία ιστορική αναδρομή στα τραγούδια που μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές αυτής της χώρας!!

Η Γιορτή για τον Παύλο Σιδηρόπουλο είναι μια μουσική παρέα της οποίας κύρια συστατικά είναι η αγάπη, ο σεβασμός και η αυθεντικότητα της.

Αποτελείται από τους Κυριάκος ΔΑΡΙΒΑΣ (Απροσάρμοστοι), Βασίλης ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (Σπυριδούλα), Στέλιος ΣΑΛΒΑΔΟΡ (Μωρά στη Φωτιά), FRANK PANX (Panx Romana), ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ (Πυξ Λαξ), Νίκος ΕΦΕΝΤΑΚΗΣ (Άσσοι του Καράτε), Δημήτρης ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Άσσοι του Καράτε), Βασίλης Ράλλης, Σίμος ΚΟΚΑΒΕΣΗΣ, Γιώργος Λαγγουρέτος (x magic de spell), Αλέξανδρος Δάικος & Κύριος Κ.

Ευχαριστώ όλους όσους πίστεψαν, αγκάλιασαν και αγκαλιάζουν σε κάθε μας εμφάνιση αυτήν την προσπάθεια’’!

Στέλιος Σαλβαδόρ και Μωρά στη Φωτιά

Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και οι μουσικοί του σύντροφοι δεν χρειάζονται συστάσεις.. Μιλάει ο ..λαός γι’ αυτούς και μόνο αυτός, από στόμα σε στόμα, από την εμφατική αρχή στα 80s, στην «σιωπή» των 90s, στο ξέσπασμα των 00s, στην καταξίωση των 10s και στην απογείωση των 20s με γεμάτα «Κύτταρα» και «Γεωπονικές».. ..η σχέση των Μωρά στη Φωτιά και του κόσμου πάντα ήταν και παραμένει άμεση και χειροπιαστή.

Τα Μωρά στη Φωτιά θεωρούνται ευρέως ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα του ελληνικού ροκ. Η σπουδαιότητα τους έγκειται στον ελληνικό στίχο, σπάνιο για την εποχή, το έντονο κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο των τραγουδιών και την ιδιότυπη φωνή του Σαλβαδόρ. Ειδικά ο πρώτος τους δίσκος βοήθησε σημαντικά στην άνοδο της δημοφιλίας του ελληνόφωνου ροκ κατά τη δεκαετία του 1990.

Ο Στέλιος Σαλβαδόρ, τα Μωρά στη Φωτιά, ποτέ δεν κατάφεραν και δε θα μάθουν ποτέ να κάνουν δημόσιες σχέσεις.. Δεν έχουν μάνατζερ, δεν έχουν χορηγούς, δεν προβάλλονται από τα Μ.Μ.Ε...

Ξέρουν να κάνουν μόνο λυτρωτικές ζωντανές εμφανίσεις και να στα λένε πρόσωπο με πρόσωπο πάνω και κάτω από τη σκηνή…

Στέλιος Σαλβαδόρ: "Τη δημοκρατία μας και τα μάτια μας. Με λίγα λόγια, όπως λέει και κάποιος φιλόσοφος, «Δεν είμαστε μόνο αποδέκτες της δικαιοσύνης, είμαστε και δημιουργοί της». Και γενικότερα χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη’’.

Doors open 19:30 – Starts: 20:45

Εισιτήρια προπωλούνται: https://cometogether.live/event/1051

IMPORT MUSIC