Το συναυλιακό καλοκαίρι σε 10 + 1 στιγμές

 
OPINIONS

Ήταν το πιο εντυπωσιακό καλοκαίρι των τελευταίων ετών για τις συναυλίες και τις μετακλήσεις ξένων καλλιτεχνών.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Τέτοιο μουσικό οργασμό δεν θυμόμαστε άλλον, να έχουμε κάθε βράδυ και μία ξένη συναυλία να παρακολουθούμε! Ευκαιρία να βγάλουμε ένα Top 10 να το θυμόμαστε μπαίνοντας ςτο συναυλιακό φθινόπωρο το οποίο δεν είναι τόσο πλούσιο όσο το καλοκαίρι, αλλά δεν παύει και αυτό να έχει πολύ υλικό.

1) Δύο από τους βετεράνους, ο Iggy Pop και οι Cure, όχι μόνο συγκέντρωσαν τον περισσότερο κόσμο, αλλά έκαναν και τα καλύτερα live. Από τα καινούργια ξεχώρισαν οι Fontaines DC και οι Shame.
2) Στον αντίποδα ο Giorgio Moroder, στο Plissken, να κάνει ένα dj-set που θύμιζε dj σε παρακμιακή καφετέρια της ελληνικής επαρχίας.
3) Οι Dead Can Dance καθήλωσαν τον κόσμο στο sold out Ηρώδειο και αποθεώθηκαν από ένα φανατικό και πιστό κοινό.
4) Το μεγαλύτερο φεστιβάλ του καλοκαιριού ήταν το Release Athens. Και πήρε άριστα και στη διοργάνωσή του. Ευρώπη γίναμε...
5) Να καθιερώνεται μοιάζει και το Summer Nostos που μπαίνει πλέον στην ατζέντα των μουσικόφιλων. Και αποκτά και ταυτότητα ενώ φέτος περιορίστηκαν φανερά οι άσχετοι που σουλάτσαραν στους χώρους του φεστιβάλ χωρίς να ενδιαφέρονται για τις συναυλίες.
6) Αν πρέπει να βρούμε τη συναυλία παρωδία του καλοκαιριού αυτή δεν είναι άλλη από εκείνη με Ρέμο και UB40 στην Πετρούπολη. Σαν πίστα της παραλιακής.
7) Πανικό είχαμε και με τους Cypress Hill στη μία και μοναδική συναυλία του καλοκαιριού με hip hop. Λίγο παράδοξο αν σκεφτούμε πως πρόκειται για το πιο δημοφιλές μουσικό είδος στον πλανήτη.
8) Οι περισσότεροι συμφωνούν πως οι New Order αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη απογοήτευση του καλοκαιριού. Κάτι κουρασμένα παλικάρια...
9) Σκέψου να πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε Low, Beth Hart και Giorgio Morofer που έπαιζαν το ίδιο βράδυ κι εσύ να διαλέγεις το χειρότερο...
10) Jethro Tull και Tinderticks στο Ηρώδειο, καλοί αλλά τίποτε περισσότερο.
10 + 1) Οι συναυλίες πλέον πηγαίνουν πολύ καλά, Μαζεύουν κόσμο (και πολλούς ξένους), κόβουν εισιτήρια. Το Loaded νιώθει ευτυχές με αυτό...

OPINIONS