Αρωμα Νέας Υόρκης με μιούζικαλ στην καρδιά της Αθήνας

Κοίτα που η Ακαδημίας θα θυμίζει Μπρόντγουεϊ από το Νοέμβριο και μετά: Chicago στο Θέατρο Ολύμπια.

BREAKING
 

Κοίτα που η Ακαδημίας θα θυμίζει Μπρόντγουεϊ από το Νοέμβριο και μετά: Chicago στο Θέατρο Ολύμπια.

Στο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας λοιπόν, όπως λέγεται το Θέατρο Ολύμπια (η παλιά Λυρική Σκηνή) ανεβαίνει το Chicago, έργο των Τζον Κάντερ, Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φόσι. Μια παραγωγή με 34 συντελεστές επί σκηνής, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Το ρόλο της Roxie Hart αναλαμβάνει η Νάντια Μπουλέ, ενώ της Velma Kelly η Μαρία Διακοπαναγιώτου. Στο ρόλο του δικηγόρου Billy Flynn σε διπλή διανομή ο Αιμιλιανός Σταματάκης (Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο ) και ο Αργύρης Πανταζάρας (Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο). Ο Μίνως Θεοχάρης θα υποδυθεί τον Amos Hart ενώ το ρόλο του Fred θα αναλάβει ο Γιάννης Ποιμενίδης. Στο ρόλο της Mama Morton η Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

Την απόδοση στα ελληνικά υπογράφει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, τη διεύθυνση ορχήστρας ο Αλέξιος Πρίφτης, τις χορογραφίες η Chali Jennings, τα σκηνικά σχεδιάζει ο Μανόλης Παντελιδάκης και τα κοστούμια ο Γιώργος Σεγρεδάκης.

Η πρεμιέρα θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου.

Το Chicago πραγματεύεται τον κυνισμό των media και τις αδικίες του δικονομικού συστήματος ενώ βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν τη δεκαετία του 1920. Η σκηνοθεσία και οι πρωτοποριακές χορογραφίες του Bob Fosse έμειναν στην ιστορία.
Συνολικά έχει τιμηθεί με 6 βραβεία Tony, 2 βραβεία Olivier, 5 βραβεία κριτικών (Drama Desk Awards), αλλά και το βραβείο Grammy για το καλύτερο Musical Album το 1998. Το 2002 το Chicago έγινε ταινία σε σκηνοθεσία και χορογραφίες Rob Marsall. Κέρδισε 6 βραβεία Oscar.

BREAKING MUSIC