Μια «μετέωρη» συναυλία

 
OPINIONS

Και μια μοναδική (online) εμπειρία από το ψηλότερο σημείο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αφροδίτη Παπακαλού

Η σειρά #snfccAtHome:music, στην οποία Έλληνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν συναυλίες σε ζωντανή αναμετάδοση από χώρους του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χωρίς την παρουσία κοινού, το περασμένο Σάββατο μας επιφύλασσε κάτι ξεχωριστό.

Εικόνες της Αθήνας και του Σαρωνικού την ώρα της δύσης του ηλίου τις οποίες συνόδευε ένα επιβλητικό μουσικό έργο του συνθέτη Δημήτρη Καμαρωτού.

Ποια ήταν η ιδιαιτερότητα;

Η συναυλία δόθηκε στο Eνεργειακό Στέγαστρο, το υψηλότερο σημείο του ΚΠΙΣΝ το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί μια συναυλία από την κορυφή του ΚΠΙΣΝ; Μακάρι να βρισκόμασταν εκεί αλλά ακόμα και από την οθόνη του υπολογιστή είναι μια μοναδική εμπειρία. 1 ώρα και 20 λεπτά διαρκεί, αξίζει να τη δείτε όλη.

Ο Δημήτρης Καμαρωτός, η μουσική του οποίου κινείται ελεύθερα από την οργανική/φωνητική στην ακουσματική/ηλεκτροακουστική, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για την σύνθεση και την παρουσίαση ενός έργου το οποίο θα εναρμονίζεται με την πανοραμική θέα.

Με αφετηρία το ποίημα της Κικής Δημουλά «Μια μετέωρη κυρία», η μεσόφωνος Άννα Παγκάλου που πειραματίζεται ανάμεσα στα όρια του κλασικού τραγουδιού και τις νέες φόρμες που δημιουργούνται από τις πειραματικές ηχητικές πρακτικές, αφουγκραζόμενη την πόλη μετέτρεψε τους ήχους σε φωνή.  

Δέκα λεπτά πριν την έναρξη της συναυλίας πραγματοποιήθηκε ένα πρωτότυπο pre-show. Μπορείτε να δείτε την συναυλία ΕΔΩ

 

OPINIONS