Ένα κορίτσι στην καραντίνα ζωγράφισε ένα πιάνο

 
OPINIONS

Ή αλλιώς «Η παιδική φαντασία αντίδοτο στην απομόνωση»

Αφροδίτη Παπακαλού

Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή ανοίγει ξανά τις πόρτες του σε Αθήνα και Άνδρο με δύο σημαντικές εκθέσεις.

Στην Άνδρο με το αφιέρωμα «Αφαιρετικές προσεγγίσεις Ελλήνων καλλιτεχνών της Διασποράς» το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμού του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή να φέρει κοντά στο ελληνικό κοινό έργα δημιουργών οι οποίοι είτε γεννήθηκαν είτε σε κάποια στιγμή της ζωής τους εγκαταστάθηκαν και συνεχίζουν να ζουν στη χώρα υποδοχής, ενώ αυτό της Αθήνας αφορά σε ζωγραφικές διαδρομές στην παιδική φαντασία σε περίοδο δυσοίωνων συγκυριών.

Όπως αυτή της καραντίνας, όπου το Ίδρυμα απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε παιδιά «να θέσουν σε εγρήγορση τη φαντασία τους υπερβαίνοντας τη νωχελική αδράνεια του κατ’ οίκον περιορισμού».

Το αποτέλεσμα δικαίωσε κατά πολύ τις προσδοκίες των υπευθύνων καθώς 252 παιδιά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Όλες οι προτάσεις αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος οι οποίες αξίζουν πραγματικά το χρόνο μας, ενώ από την 1η Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου θα εκτίθενται στον όροφο των περιοδικών εκθέσεων του μουσείου.

Εμείς, είχαμε την τύχη το μεσημέρι της Δευτέρας, να δούμε πρώτοι τα έργα από κοντά και ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίσαμε (μέσα από τις μάσκες που υποχρεωτικά φορούσαμε), ήταν αυτό της 13χρονης Κωνσταντίνας Κούμπουλα «Τα χρώματα της Μουσικής».

Στη συνέχεια, στη σελίδα του ιδρύματος ανακαλύψαμε και «Τη νεκρή φύση», της 13χρονης Κασσάνδρας Ανδρέου.

Ένα πιάνο και ένα βιολί βρίσκονται στα έργα δύο μικρών ταλαντούχων - όπως αποδεικνύεται, παιδιών τα οποία "συναντούν" με ένα μαγικό τρόπο τη μουσική.

Αν βρεθείτε στο Μουσείο - το οποίο προτείνουμε ανεπιφύλακτα, πρέπει να γνωρίζετε ότι το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή λαμβάνει σειρά απαραίτητων μέτρων για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευχάριστης εμπειρίας των επισκεπτών του. Στο μουσείο λειτουργεί κλιματισμός ανοιχτού κυκλώματος, ενώ το κτίριο απολυμαίνεται και καθαρίζεται τακτικά.

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την τήρηση ασφαλών αποστάσεων εντός των χώρων του μουσείου, την αποφυγή συνωστισμού και τη διασφάλιση της ομαλής ροής των επισκεπτών. Επιπλέον, ενθαρρύνεται η ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων προκαθορισμένου χρόνου επίσκεψης μέσω του ιστότοπου goulandris.gr. Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια ακυρώνονται ανέπαφα κατά την είσοδο στο μουσείο.

Διάρκεια έκθεσης: 1 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου

Ωράριο λειτουργίας:

Ιούνιος - Ιούλιος: Τετάρτη, Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 18:00

Πέμπτη & Παρασκευή 10:00 – 20:00 | Δευτέρα, Τρίτη κλειστά

Αύγουστος - Σεπτέμβριος: Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 18:00

Πέμπτη & Παρασκευή 10:00 – 20:00 | Δευτέρα κλειστά

 

 

 

 

OPINIONS