Μία περίεργη βραδιά στην Τεχνόπολη με τον Παύλο Παυλίδη

 
REVIEWS

Είναι η πρώτη φορά που ένιωσα κάπως άβολα σε συναυλία με όλους αυτούς τους περιορισμούς του Covid 19.

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Ολα στην Τεχνόπολη ήταν στην εντέλεια και απολύτως προκαθορισμένα. Η χαρά του Τσιόδρα και του Χαρδαλιά θα έλεγα, όλα υποδειγματικά. Αποστάσεις, μάσκες για να μπεις και να βγεις, κανένας όρθιος, όλοι καθιστοί σε αριθμημένες θέσεις που ήταν ανά δύο, καρφωμένες, στο δάπεδο. Ουρά με αποστάσεις και στα μπαρ. Ούτε να αλλάξεις θέση δεν μπορούσες. Ούτε να πας να μιλήσεις σε κάποιον γνωστό που είδες πιο πέρα. Μία βραδιά γεμάτη απαραίτητους περιορισμούς από το πολυπληθές προσωπικό της Τεχνόπολης που ήταν απόλυτα ευγενικό και φιλικό και ανθρώπινο. Ολα και όλοι ήταν άψογοι.

Ετσι, όμως, συναυλία δεν γίνεται. Ακόμα και αν το συγκεκριμένο project του Παύλου Παυλίδη που βγαίνει σε ντουέτο με τον Φώτη Σιώτα, ταιριάζει σε τέτοια φάση. Αλλά ρε φίλε, απίστευτα δυστοπικό περιβάλλον. Πρέπει όμως να μάθουμε να ζούμε σε αυτό αν θέλουμε να βλέπουμε συναυλίες, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες. Δεν πειράζει, υπομονή. Αλλά, τι θα γίνει με τις ηλεκτρικές συναυλίες; Πώς θα λειτουργήσουν τα ροκ live; Χθες βυθίστηκα είναι η αλήθεια...

Το ντουέτο είναι φυσικά ανισομερές, ο Παύλος είναι στην ουσία και έχει, απλώς, από δίπλα, τον ταλαντούχο Φώτη Σιώτα. Κιθάρα, βιολί, πλήκτρα, ηλεκτρισμός. Ψάχνονταν λίγο οι δυο τους, θέλει ακόμα δούλεμα το project αλλά πραγματικά δείχνει ενδιαφέρον. Είναι φανερό πως θα βγάλει πολύ πράγμα στο μέλλον. Και θα λειτουργήσει καλύτερα σε συγκεκριμένους -κλειστούς- χώρους.

Η Τεχνόπολη γεμάτη. Φουλ. Παντού με καρέκλες, σε όλη την έκταση. Σε απόλυτη τάξη, καλύτερη και από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα την Πρωτομαγιά που εκθειάστηκε από όλους. Στο πίσω μέρος είχε και οθόνες. Εκεί έβλεπες μέσω live streaming σε μία πραγματικά εντυπωσιακή παραγωγή (ακόμα και με drones). Τις μουσικές εκδηλώσεις στην Τεχνόπολη μπορείς πια να τις βλέπεις και μέσω live streaming πληρώνοντας ένα μικρό ποσό, σαν εισιτήριο. Να σας πω επίσης ότι το stage άλλαξε, δεν είναι εκεί που ήταν πάντα αλλά μεταφέρθηκε δεξιά, το βλέπεις απέναντι στο βάθος καθώς μπαίνεις από την είσοδο της πλατείας (δείτε τη φωτογραφία παρακάτω και θα καταλάβετε). 

Δύο ώρες κράτησε το live. Και ο κόσμος με πολύ χαμηλό μ.ο. ηλικίας. Ο Παυλίδης πρέπει να έχει ανανεώσει το κοινό του τρεις και τέσσερις φορές. Μοναδικός. 

REVIEWS