Πήγαμε –Είδαμε: Μια πολύ ωραία συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά

 
REVIEWS

Το βράδυ της Κυριακής στον Δήμο Αγίου Δημητρίου

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Όπως θα έχετε διαπιστώσει από την agenda του loaded.gr φέτος σε αρκετούς δήμους πραγματοποιούνται πολλές συναυλίες.  Ένας από αυτούς και ο δήμος Αγίου Δημητρίου που το βράδυ της Κυριακής φιλοξένησε στο δημοτικό στάδιο τον Φοίβο Δεληβοριά στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Πόλης- Φθινοπωρινές γιορτές 2020».

Η συναυλία που παρακολουθήσαμε (είχε ελεύθερη είσοδο με προσκλήσεις που είχαμε προμηθευτεί  από το δήμο), δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από κάποια άλλη διοργάνωση. Ήταν όλα στην εντέλεια. Από την είσοδο στο χώρο που έγινε τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, τον τρόπο που ήταν τοποθετημένες οι καρέκλες – ακόμα και στις κερκίδες υπήρχε σήμανση για αποστάσεις, μέχρι και την έξοδο που έγινε σταδιακά με τη βοήθεια των ανθρώπων του δήμου.

Η συναυλία άρχισε λίγο πριν τις εννέα το βράδυ με τους καθηγητές του δημοτικού ωδείου Νίκο Κουτρή και Βασίλη Μανθόπουλο που έπαιξαν με τις κιθάρες του ρυθμούς jazz και blues, ενώ είκοσι λεπτά αργότερα βγήκε στη σκηνή ο Φοίβος Δεληβοριάς, με την μπάντα του – Κωστή Χριστοδούλου, Σωτήρη Ντούβα, Κώστα Παντέλη, Yoel Soto και φυσικά τη Νεφέλη Φασούλη.

Ο Φοίβος έπαιξε τα γνωστά, αγαπημένα τραγούδια του, μαζί με καινούργια από τον δίσκο που έρχεται στο τέλος του 2020 ή τις αρχές του 2021 (σαφές stand out το συγκλονιστικό τραγούδι για την Ελένη Τοπαλούδη), και διάνθησε το ρεπερτόριό του και με Μάλαμα και με Περίδη (δάσκαλός του στην κιθάρα) και με Γιοκαρίνη και με Σιδηρόπουλο.

Τελικά, όταν έκλεισε τη συναυλία κατά τις 12 παρά, (με καινούργιο τραγούδι, με το οποίο, όπως μας πληροφόρησε, σκοπεύει από τούδε να κλείνει όλες τις ζωντανές εμφανίσεις του), το κοινό δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό και την χαρά του, για ένα live που παρά τους περιορισμούς που η πανδημία επιβάλλει, ήταν ακριβώς όπως έπρεπε.

 

 

 

REVIEWS