Πήγαμε – Είδαμε: Την τελευταία συναυλία του καλοκαιριού με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη

 
REVIEWS

Μετά από δυόμιση ώρες η απορία παρέμεινε: γιατί απαγορεύτηκαν οι μουσικές εκδηλώσεις, από τη στιγμή που και τα μέτρα τηρούνται απόλυτα και οι καλλιτέχνες δείχνουν να προσαρμόζονται σε αυτά και ο κόσμος να διασκεδάζει παρά τις μάσκες και την απαγόρευση ποτού και καπνίσματος;

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Αν κάποιος χρειαζόταν επιπλέον επιχειρήματα κατά της παράλογης απόφασης να διακοπούν όλες οι συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγάνελη την Κυριακή στην Τεχνόπολη αποτέλεσε μια πραγματικά καταλυτική απάντηση.

Στη συναυλία μιας δημοφιλούς καλλιτέχνιδος με φανατικό κοινό και τραγούδια που ξεσηκώνουν τον κόσμο, διαπιστώσαμε (ακόμη μία φορά) ιδίοις όμμασι  την απόλυτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων τόσο από το κοινό όσο και από τους ανθρώπους της Τεχνόπολης. Σχεδόν δυόμιση ώρες έπαιξε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στη γεμάτη Τεχνόπολη – η συναυλία ήταν sold out  και δεν διαπιστώσαμε ούτε μία παράβαση ακόμα και όταν το κέφι άναψε.

«Παρότι το καλοκαίρι ήταν παράξενο, ξεκινήσαμε με άλλα όνειρα και στο δρόμο μας βρήκε αλλιώς, καταφέραμε και συναντηθήκαμε»,  είπε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στην έναρξη της συναυλίας που ήταν και ο τελευταίος σταθμός της καλοκαιρινής της περιοδείας.

Η αλήθεια είναι πως έφτασα στην Τεχνόπολη προβληματισμένη, έχοντας στο μυαλό μου ότι θα παρακολουθήσω την τελευταία συναυλία του καλοκαιριού. Παρά ταύτα το κέφι και η διάθεση της Ελεωνόρας Ζουγανέλη και της εξαιρετικής μπάντας της με έκανε να ασχοληθώ μόνο με τα όσα συνέβαιναν επί σκηνής.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη σε κάθε live είναι όλο και πιο καλή, με αστείρευτη ενέργεια την οποία μεταδίδει και στον κόσμο και άκρως επικοινωνιακή με το κοινό της, ενώ το προσεγμένο setlist περιλαμβάνει δικές της επιτυχίες και αγαπημένα τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που τα κάνει δικά της.

Ο κόσμος δεν χρειάστηκε χρόνο για να «ζεσταθεί», αντιθέτως αμέσως άρχισε να τραγουδάει μαζί της και η Ζουγανέλη διαρκώς τον παρακινούσε για ακόμα περισσότερο τραγούδι και κέφι –πάντα εντός πλαισίου μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Λίγο πριν το τέλος η Ελεωνόρα είπε το αυτονόητο: «Δεν ξέρω πότε θα τα ξαναπούμε, ελπίζω όμως αυτό να γίνει σύντομα».

Τελικά, μετά από δυόμιση ώρες η απορία παρέμεινε: γιατί απαγορεύτηκαν οι μουσικές εκδηλώσεις, από τη στιγμή που και τα μέτρα τηρούνται απόλυτα και οι καλλιτέχνες δείχνουν να προσαρμόζονται σε αυτά και ο κόσμος να διασκεδάζει παρά τις μάσκες και την απαγόρευση ποτού και καπνίσματος;

Photo: George Spanos: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Facebook

 

 

 

REVIEWS