Αχ νιότη μου... The Coronavirus Version

 
OPINIONS

Κάποια μουσικά είδωλα, όχι μόνο έχουν «καταπιεί», αλλά φροντίζουν να διασπείρουν απίστευτες συνωμοσιολογικές ανοησίες

Αφροδίτη Παπακαλού

Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας του κορωνοϊού με εκατομμύρια κρούσματα, εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και δισεκατομμύρια πολιτών να κρατούν την ανάσα τους μπροστά στο ενδεχόμενο ενός νέου ολοκληρωτικού lockdown, κάποια μουσικά είδωλα, όχι μόνο έχουν «καταπιεί», αλλά φροντίζουν να διασπείρουν απίστευτες συνωμοσιολογικές ανοησίες, επιτείνοντας τη σύγχυση και οδηγώντας πολλούς από τους θαυμαστές τους στην... απόγνωση.

Από τα παραληρηματικά tweets του Ian Brown των Stones Roses ο οποίος θεωρεί ότι η πανδημία σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε για να μας κάνει όλους «ψηφιακούς σκλάβους» μέχρι τον Noel Gallagher των Oasis ο οποίος αρνείται να φορέσει μάσκα στις συγκοινωνίες, γνωστοί σταρ μας κάνουν να μετανιώνουμε που ήμασταν ή και παραμένουμε φανς τους.

Σε αυτήν τη διόλου κολακευτική λίστα ήρθε να προστεθεί και ο Van Morrison, ο οποίος κυκλοφορεί τρία νέα τραγούδια με τα οποία στρέφεται κατά των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα και κατηγορεί τις κυβερνήσεις (και εδώ ταυτίζεται πλήρως με τον Brown) ότι κλέβουν την ελευθερία μας, περιορίζουν τα δικαιώματά μας και τελικά μας σκλαβώνουν.

Και όλα αυτά την ώρα που δεκάδες καλλιτέχνες έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό ή έχουν νοσήσει ακόμα και πολύ βαριά...

 

 

OPINIONS