Πήγα (δεν) / Είδα: Φανταστική η Dua Lipa στο virtual live της

 
REVIEWS

Παρασκευή βράδυ πλήρωσα το εισιτήριό μου και στήθηκα για συναυλία.

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Οι συνθήκες γνωστές, δεν χρειάζεται να σας τις (ξανα)πω: στο σπίτι. Κάθισα αναπαυτικά στον καναπέ, εκεί γύρω στα μεσάνυχτα, έβαλα ποτό και τέρμα τον ήχο, για να δω την περίφημη live streaming συναυλία της Dua Lipa, «Studio 2054», που την παρακολούθησαν, την 1η μέρα προβολής της, περισσότεροι από 5 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

Μόλις 8,5 δολάρια κόστιζε το εισιτήριο και μετά μπορούσες να το δεις όσες φορές ήθελες (έκανα μία Σαββατιάτικη επανάληψη).

Αναρωτιέμαι, ποια συναυλία, όποιου τύπου, θα συγκέντρωνε 5 εκατομμύρια κόσμο; Χωρίς να υπολογίσουμε και τους πολύ περισσότερους που την είδαν και πιο μετά...

Μία ώρα κι ένα τέταρτο κράτησε, σκεφτείτε το σαν ένα μεγάλο βίντεο κλιπ που γυρίστηκε μέσα σε έναν βιομηχανικό χώρο που ήταν χωρισμένος σε διαφορετικά σκηνικά (από ένα club έως ένα σαλόνι σπιτιού). Αστραφτερή και πολύ sexy η Dua Lipa, μία από τις μεγαλύτερες ποπ σταρ του σήμερα - έβγαλε κι εξαιρετικό άλμπουμ φέτος (Top 10, εννοείται, θα τα πούμε). Είχε και συμμετοχές από guests, ξεχώρισαν στο live η Kylie Minogue και η FKA twigs και από βίντεο ο Elton John και η Miley Cyrus.

Σούπερ. Σούπερ όλο.

Κι εννοείται πως όταν μετά γυρίσουμε στην κανονικότητα θα μπορούν με κάποιο τρόπο να συνδυάζονται οι παραδοσιακές συναυλίες με τις live streaming. Το «Studio 2054» αύξησε την προπώληση των εισιτηρίων της επερχόμενης περιοδείας της «Future Nostalgia», κατά 70%. Λογικό.

Αν κρίνω από τον εαυτό μου, δεν σκοπεύω πλέον να λείψω από την περιοδεία της.

REVIEWS