Τι θα δούμε σε streaming το Σαββατοκύριακο;

Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Σαββίνα Γιαννάτου, Billy Pod από το Λονδίνο, Δημήτρης Καλαντζής, Mihalis Kalkanis Group, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, αλλά και η παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου», περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα

BREAKING
 

Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Σαββίνα Γιαννάτου, Billy Pod από το Λονδίνο, Δημήτρης Καλαντζής, Mihalis Kalkanis Group, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, αλλά και η παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου», περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα

Στριμαρίσματα για όλα τα γούστα θα έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο με κάποια από αυτά να είναι live.

Σημειώστε:

Η παράσταση του 2016 που είχε παρουσιαστεί στο θέατρο Badminton «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» και το 2017 περιόδευσε στην Ελλάδα, θα παρουσιάζεται από το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και για έξι παραστάσεις μέχρι την 1η Μαρτίου.

Το Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου, θα το παρακολουθήσουμε μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα της viva.gr  και θα περιπλανηθούμε στον σαγηνευτικό κόσμο του Νίκου Καββαδία με τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου.

Το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή έρχεται στο Half Note και παρουσιάζει την εξαιρετική μουσική παραγωγή «Mano’s».

Από το Σάββατο 20/2 έως και την Παρασκευή 26/2 live streaming από το Half Note Jazz Club.

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, συνεχίζει τον κύκλο των διαδικτυακών προβολών με μουσικές παραστάσεις που ξεχώρισαν στο πρόγραμμα του 2020.

Στις 20 Φεβρουαρίου μέσα από τις οθόνες μας, θα μεταφερθούμε στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, για να απολαύσουμε το Mihalis Kalkanis Group με καλεσμένους τους Χάικ Γιαζιτζιάν & Γιάννη Αναστασάκη.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει το Σάββατο την τρίτη Συναυλία του Κύκλου Σολίστ της ΚΟΑ, που κέρδισε κοινό και κριτικούς, ρίχνοντας Μια κλεφτή Ματιά στον Κλασικισμό. Ένα συναρπαστικό πρόγραμμα γεμάτο ερμηνευτικές προκλήσεις. Τρία κορυφαία Κοντσέρτα και μία Συμφωνία.

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα τραγουδήσει σε live streaming από το Σταυρό του Νότου. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα μπορέσουμε, από την ασφάλεια του σπιτιού μας, να βρεθούμε στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου και να απολαύσουμε -έστω και έτσι - την εμπειρία μιας live συναυλίας.

Την Κυριακή στις 14:00, η  Άλκηστις Πρωτοψάλτη επιστρέφει στον αγαπημένο της χώρο, το Gazarte για την δεύτερη συναυλία της.

Τα τραγούδια της θα ηχήσουν μέχρι την Αυστραλία και την Αμερική, σε κάθε ήπειρο και σε κάθε γωνιά του κόσμου, μέσα από την κεντρική σκηνή του Gazarte, η οποία μεταμορφωμένη σε ένα άνετο καθιστικό, μας μεταφέρει δίπλα στη μοναδική ερμηνεύτρια.

Την Κυριακή όμως θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και live streaming από το Λονδίνο.Ο Βασίλης Ποδαράς γνωστός και ως Billy Pod διοργανώνει την πρεμιέρα του Λονδρέζικου γκρούπ του σε μια ζωντανή αναμετάδοση από τα ιστορικά Premises Studios του Λονδίνου την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 19.00 ώρα Ελλάδας.

 

Τα «Lighthouse Sessions: μουσικά πορτρέτα στο ΚΠΙΣΝ», συνεχίζονται και έτσι την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, καλεσμένη του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη είναι η Σαβίνα Γιαννάτου.

Η ενότητα εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο 2021 και έχει ως στόχο να αναδείξει τη δύναμη της μουσικής γλώσσας σε πέντε πρωτότυπα πορτραίτα συνδέοντας την ελληνική παράδοση και τα ρεμπέτικα με την τζαζ και την κλασική μουσική, σε ένα απρόσμενο και, για αυτό, μοναδικό αποτέλεσμα, ανοικτό στον αυτοσχεδιασμό και την πειραματική διάθεση.

 

 

 

BREAKING MUSIC