Lighthouse Sessions: μουσικά πορτρέτα στο ΚΠΙΣΝ

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, καλεσμένη του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη είναι η Σαβίνα Γιαννάτου

BREAKING
 

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, καλεσμένη του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη είναι η Σαβίνα Γιαννάτου

Η ενότητα εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο 2021 και έχει ως στόχο να αναδείξει τη δύναμη της μουσικής γλώσσας σε πέντε πρωτότυπα πορτραίτα συνδέοντας την ελληνική παράδοση και τα ρεμπέτικα με την τζαζ και την κλασική μουσική, σε ένα απρόσμενο και, για αυτό, μοναδικό αποτέλεσμα, ανοικτό στον αυτοσχεδιασμό και την πειραματική διάθεση.

Όλες οι συναυλίες της ενότητας θα παραμείνουν αναρτημένες στον ιστότοπο του ΚΠΙΣΝ δημιουργώντας έτσι μια ιδιαίτερη «μουσική βιβλιοθήκη», σημείο αναφοράς για τους μουσικόφιλους.

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 20.30 καλεσμένη του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη στην ενότητα μουσικών εκδηλώσεων Lighthouse Sessions του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι η Σαβίνα Γιαννάτου.

Κάθε μήνα, στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, ο συνθέτης και ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης συνομιλεί με τους διακεκριμένους καλεσμένους του για τη ζωή και τις μουσικές τους αναζητήσεις, ενώ, παράλληλα, τους καλεί σε έναν μουσικό διάλογο, με τη συνοδεία ενός τζαζ τρίο και ενός κουαρτέτου εγχόρδων. Μετά τη Σαβίνα Γιαννάτου θα ακολουθήσουν ο λαουτιέρης Γιώργης Μανωλάκης, δημιουργός των Couleur Locale, το μουσικό σχήμα Τακίμ και ο Δημήτρης Μυστακίδης.

Τα Lighthouse Sessions πραγματοποιούνται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και μεταδίδονται μέσω live streaming στον ιστότοπο του ΚΠΙΣΝ (www.snfcc.org), στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube.

Συντελεστές:

  • Ντίνος Μάνος – μπάσο
  • Γιάννης Παπαδόπουλος – πιάνο
  • Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης  - ντραμς
  • Διονύσης Βερβιτσιώτης - βιολί
  • Κώστας Παναγιωτίδης - βιολί
  • Ηλίας Λιβιεράτος - βιόλα
  • Μαρίνα Κολοβού – τσέλο

Σύνθεση και ενορχήστρωση εγχόρδων: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

Διασκευή: Σαβίνα Γιαννάτου και Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

 

BREAKING MUSIC