Νέο single από τους Darkside

Έχει τίτλο «Limit, ενώ τον Ιούλιο κυκλοφορεί και ο δεύτερος δίσκος τους

BREAKING
 

Έχει τίτλο «Limit, ενώ τον Ιούλιο κυκλοφορεί και ο δεύτερος δίσκος τους

Στις 23 Ιουλίου οι Darkside θα κυκλοφορήσουν το πολυαναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ τους μέσα από τη Matador Records. Πλέον είναι διαθέσιμο προς ακρόαση και το δεύτερο single τους, «Limit».

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το single «Liberty Bell» τον Δεκέμβριο προετοιμάζοντας το έδαφος για το νέο του άλμπουμ.

Οι Darkside

Οι Darkside είναι μια αμερικάνικη rock μπάντα που δημιουργήθηκε στο Providence του Rhode Island το 2011. Αποτελείται από τον Χιλιανό και ευρέως γνωστό μουσικό Nicolás Jaar και τον πολυοργανίστα Dave Harrington. Ο Jaar και ο Harrington γνωρίστηκαν αρχικά στο Providence όπου και σπούδαζαν μέσω του κοινού τους φίλου και σαξοφωνίστα Will Epstein. Το καλοκαίρι του 2011 έκαναν περιοδεία μαζί σε Ευρώπη και Αυστραλία με αφορμή το πρωτοποριακό ντεμπούτο άλμπουμ του Jaar, «Space Is Only Noise».

Με την επιστροφή τους στο Providence, συνέχισαν να γράφουν μουσική μαζί, κυκλοφορώντας το ομώνυμο EP (2012) και το εξαιρετικά πετυχημένο ντεμπούτο τους άλμπουμ, «Phychic» μέσω της Matador Records. To άλμπουμ πήρε διθυραμβικές κριτικές, ανάμεσά τους ένα 9 από το Pitchfork αλλά ενώ οι New York Times το χαρακτήρισαν ως «το soundtrack μιας χαμένης sci-fi ταινίας του David Lynch».

Τα χρόνια που ακολούθησαν έπειτα από την περιοδεία που έκαναν το 2014 για το «Psychic», οι δύο μουσικοί συνέχισαν να κινούνται παράλληλα και κάποιες στιγμές μαζί. Ο Jaar κυκλοφόρησε άλλα πέντε προσωπικά άλμπουμ και δύο συλλογές club μουσικής ως Against All Logic. O Harrington συνέχισε ως παραγωγός και συνθέτης και κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ τη μπάντα του, Dave Harrington Group. Επιπλέον, εκείνο το διάστημα έδωσε περίπου 300 συναυλίες στη Νέα Υόρκη και το Brooklyn, και εδραιώθηκε σε μια μεγάλη κοινότητα μουσικών και συνεργατών όπως οι: Yuka Honda, Brian Chase, Ilhan Ersahin, Genesis Breyer P-Orridge, Joe Russo, Innov Gnawa, Angel Deradoorian, The Master Musicians of Jajouka, Nels Cline

Το καλοκαίρι του 2018 ο Harrington και ο Jaar νοίκιασαν ένα μικρό σπίτι σε μια περιοχή στο New Jersey. Το συγκρότημα πέρασε μια εβδομάδα εκεί, δημιουργώντας ένα τραγούδι την ημέρα. Αν και τους πήρε άλλον ενάμιση χρόνο να ολοκληρώσουν το δεύτερο τους δίσκο, έξι τραγούδια μέσα από το δίσκο γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν σε εκείνο το αρχικό session.

«Από την αρχή, οι Darkside ήταν το συγκρότημα για να τζαμάρουμε. Κάτι που κάναμε τις ελεύθερες μέρες μας. Όταν ξανασυναντηθήκαμε ήταν επειδή ανυπομονούσαμε να τζαμάρουμε και πάλι μαζί», λέει ο Jaar. Και ο Harrington συμπληρώνει: «Νοιώθαμε πως είχε έρθει η ώρα πάλι. Αυτά που κάνουμε σε αυτή τη μπάντα δε θα μπορούσαμε να τα κάνουμε ποτέ μόνοι μας. Οι Darkside είναι το το τρίτο πρόσωπο στο δωμάτιο που εμφανίζεται όταν φτιάχνουμε μουσική μαζί».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ LIMIT

PRE-ORDER SPIRAL

(Photo: Jed DeMoss)

BREAKING MUSIC