(Ξανα)είδα τον Μίλτο Πασχαλίδη στο Θέατρο Βράχων

 
REVIEWS

Και η αλήθεια είναι ότι θυμόμουν κάθε στιγμή εκείνης της βραδιάς από το καλοκαίρι του 2018

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε το streaming του Μίλτου Πασχαλίδη από το καλοκαίρι του 2018 και την συναυλία που είχε δώσει εκείνο τον Ιούνιο στο θέατρο Βράχων.

Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής: κάθισα να παρακολουθήσω την συναυλία το βράδυ της Κυριακής με μεγάλη χαρά, αλλά κατά διαστήματα αισθανόμουν και έναν κόμπο στο λαιμό.

Και αυτό γιατί σκεφτόμουν ότι δύο καλοκαίρια μετά θα μας έλειπε πολύ εκείνο το βράδυ (και πολλά ακόμα) και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα το ζήσουμε ξανά.

Και η αλήθεια είναι ότι θυμόμουν κάθε στιγμή εκείνης της βραδιάς από το καλοκαίρι του 2018.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης είχε τρελά κέφια, η συναυλία –εννοείται- ήταν sold out, είχε προηγηθεί ακόμη ένας χειμώνας στο Σταυρό του Νότου (για το 2018 μιλάμε, μην ξεχνιόμαστε) και είχε κυκλοφορήσει και ο δίσκος του «Τραγούδια Που Ζούνε Λαθραία». Αν θυμάμαι σωστά πρέπει να ήταν και πρώτος σταθμός της καλοκαιρινής του περιοδείας.

Και φτάνουμε στον Απρίλιο του 2021 όπου παρακολουθούμε on demand όσα ζήσαμε στις 22 Ιουνίου του 2018. Κυριακή ακριβώς στις 9, κάθισα στην οθόνη του υπολογιστή, ανέβασα και την ένταση όσο γινόταν και voilà!

Ο Γιάννης Μαργετουσάκης και οι συνεργάτες του που κατέγραψαν την συναυλία έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά - κάμερες, drone- και σε βάζουν μέσα στο κλίμα από τα πρώτα λεπτά. Ακόμα και αν ήσουν εκεί την ξαναζείς διαφορετικά και αν δεν ήσουν ευκαιρία να τη ζήσεις!

Σε κάθε περίπτωση περνάς πολύ καλά.

Μαζί του εκείνο το βράδυ ο Μίλτος Πασχαλίδης είχε τον Θύμιο Παπαδόπουλο (πνευστά), την Νίκη Γρανά (πιάνο, ακορντεόν, τραγούδι), τον Πάρι Περυσινάκη (λύρα, μαντολίνο), τον Δημήτρη Σινογιάννη (ηλ. κιθάρα), τον Ηλία Δουμάνη (τύμπανα) και τον Δημήτρη Μουτάφη (μπάσο).

Δεν θα σας αποκαλύψουμε τα τραγούδια καθώς η συναυλία θα είναι On Demand έως και τις 3 Μαΐου, όσοι όμως είστε φαν τα γνωρίζετε ήδη. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι εκείνο το βράδυ ο Μίλτος Πασχαλίδης είχε παίξει και τραγούδια που είχε να πει χρόνια.

Η συναυλία έχει διάρκεια 2 ώρες και 45 λεπτά και ένα ακόμα συν είναι ότι στην έναρξη κάθε τραγουδιού εμφανίζεται ο τίτλος με τους συντελεστές.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες για το streamingκαι ΕΔΩ πώς μπορείτε να κερδίσετε κωδικούς παρακολούθησης.

REVIEWS