Μετωπική βρετανικής κυβέρνησης – φεστιβάλ

Ακυρώσεις και αψιμαχίες με επίκεντρο την ασφάλιση

BREAKING
 

Ακυρώσεις και αψιμαχίες με επίκεντρο την ασφάλιση

Νέο κεφάλαιο στη σύγκρουση των διοργανωτών ανεξάρτητων φεστιβάλ με την βρετανική κυβέρνηση με επίκεντρο το ζήτημα της ασφάλισης των events έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Ένωση Ανεξαρτήτων Φεστιβάλ της χώρας ανακοίνωσε ότι οι συζητήσεις της με την κυβέρνηση «έπεσαν σε τοίχο καθώς δεν έχει βρεθεί λύση για το ζήτημα της ασφάλισης των φεστιβάλ με αποτέλεσμα σχεδόν το ¼ των events που μαζεύουν πάνω από 5.000 κόσμο να έχει ήδη ακυρωθεί.

Η Ένωση χτύπησε «κόκκινο συναγερμό» υποστηρίζοντας πως προβλέπει ότι ως και το 76% των εναπομείναντων φεστιβάλ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο βαίνουν και αυτά προς ακύρωση αν η κυβέρνηση δεν λάβει μέτρα.

Σύμφωνα με μελέτη της Ένωσης, οι διοργανωτές από την στιγμή που δεν μπορούν να ασφαλίσουν τα φεστιβάλ τους έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν επιθυμούν να ρισκάρουν πιθανή ακύρωσή τους αν υπάρξει καθυστέρηση ή κάποιο απρόοπτο στον οδικό χάρτη που έχει παρουσιάσει για το σταδιακό άνοιγμα των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Όπως δήλωσε ο CEO της Ένωσης Paul Reed περίπου 131 φεστιβάλ είναι προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2021 τα περισσότερα εκ των οποίων θα λάβουν χώρα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο υποχρεώνοντας τους διοργανωτές να καταθέσουν σημαντικά ποσά μέχρι το τέλος Μαΐου.

Όσον αφορά στη στάση της κυβέρνησης, ο Reed είπε ότι το υπουργείο Οικονομικών μπλοκάρει τα απαραίτητα κονδύλια για την ασφάλιση των φεστιβάλ παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα πιλοτικά events έδειξαν ότι οι συναυλίες μπορούν να ξαναρχίσουν με ασφάλεια και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση υποστήριξε τον τομέα των φεστιβάλ μέσω του σχετικού κονδυλίου για τον πολιτισμό.

BREAKING MUSIC