Συναυλίες για εμβολιασμένους;

 
OPINIONS

Άραγε η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δημιουργήσει πολίτες – θεατές δύο ταχυτήτων; Εμβολιασμένων και μη;

Αφροδίτη Παπακαλού

Μία απάντηση που πέρασε στα ψιλά το απόγευμα της Παρασκευής όπου ανακοινώθηκε το σταδιακό άνοιγμα των χώρων Πολιτισμού ήταν αυτή της Καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνας Παπαευαγγέλου.

Η κ. Παπαευαγγέλου στο τέλος της καθιερωμένης ενημέρωσης ρωτήθηκε εάν θα υπάρξουν ειδικά κίνητρα και αντικίνητρα προκειμένου να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού.

«Για παράδειγμα, γιατί δεν επιτρέπεται σε όσους έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και συνέδρια;», ήταν η ερώτηση με την ίδια να απαντά: «Σαφώς και έχουν συζητηθεί τα οφέλη που θα έπρεπε να έχουν οι εμβολιασθέντες. Δεν είναι κίνητρα και αντικίνητρα, αλλά πραγματικά οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να συμμετέχουν σε περισσότερες δραστηριότητες.

Και σήμερα πάλι το συζητήσαμε. Είναι κάτι το οποίο έχει συζητηθεί και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αλλά και στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Και σε συνεργασία οι δύο Επιτροπές φτιάχνουμε κάποιες οδηγίες για τα οφέλη που θα έχουν αυτοί οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί.

Η αλήθεια είναι ότι μπορούν να συμμετέχουν – πιστεύουμε ότι εκεί θα οδηγηθούμε – σε πολλές δραστηριότητες, είτε αυτό είναι συναυλίες, είτε είναι γυμναστήρια, είτε πολλά πράγματα. Είναι κάτι το οποίο όμως ακόμα είναι υπό διαμόρφωση και μόλις το έχουμε έτοιμο θα σας το ανακοινώσουμε».

Άραγε η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δημιουργήσει πολίτες – θεατές δύο ταχυτήτων; Εμβολιασμένων και μη; Και αν ναι, από πότε;

Την ίδια ώρα δεν έγινε καμία αναφορά στο αν υπάρχουν σκέψεις οι θεατές να πραγματοποιούν self test πριν την έναρξη συναυλίας.

Ωστόσο, λίγες ώρες πριν ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα και σε ερώτηση εάν εξετάζουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα άλλων χωρών, όπου υποβάλλονταν σε τεστ οι θεατές λίγο πριν από την έναρξη της συναυλίας ανέφερε: «προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση για τα σελφ τεστ πριν την έναρξη. Έχουμε κάνει συζητήσεις με ανθρώπους των επιχειρήσεων των συναυλιών. Πρέπει να δούμε και με τους διοργανωτές και με τους γιατρούς, αν μπορεί να γίνει σε μεγάλη κλίμακα».

Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε ότι «η πληρότητα στα σινεμά και στα θέατρα θα μπορούσε να συνδυαστεί με τους εμβολιασμούς».

Άραγε οι δηλώσεις τόσο της κ. Παπαευαγγέλου όσο και του κυρίου Γιατρομανωλάκη να επιβεβαιώνουν τις φήμες του τελευταίου διαστήματος ότι κυβέρνηση και Επιτροπή ετοιμάζουν ειδική μεταχείριση για όσους σπεύσουν να εμβολιαστούν;

 

 

 

 

OPINIONS