Πήγαμε - Είδαμε τη Γιώτα Νέγκα να τραγουδά Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

 
REVIEWS

«Μακάρι να είχαμε δυο βραδιές, δυο ζωές, και δυο καρδιές για να τραγουδάμε την Ευτυχία»

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Και η αλήθεια είναι ότι μια συναυλία δεν είναι αρκετή για να χωρέσει όλα τα τραγούδια της. Πέμπτη βράδυ στο Βεάκειο με τα θρυλικά λόγια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, σε ένα πρόγραμμα με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Λίνας Νικολακοπούλου και τη Γιώτα Νέγκα να ερμηνεύει.

Σχεδόν δύο ώρες διήρκησε αυτή η διαδρομή που είχε όχι μόνο τα εμβληματικά τραγούδια της σπουδαίας στιχουργού, αλλά και κάποια που δεν ακούμε τόσο συχνά.

Η Γιώτα Νέγκα είναι μια εξαιρετική τραγουδίστρια, μια από τις σημαντικότερες λαϊκές φωνές του σήμερα και αν κρατάω κάτι από αυτά που έλεγε ο κόσμος καθώς έφευγε από το θέατρο είναι ότι «δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη επιλογή».

Να σημειώσουμε ότι ανέκαθεν στα προγράμματά της είχε τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, αλλά τώρα μπήκε βαθιά στον κόσμο της.

Έχοντας τρεις μουσικούς δίπλα της: Τον Χρίστο Θεοδώρου στο πιάνο, τον Νίκο Κατσίκη στα έγχορδα (μπουζούκι, λαούτο) και τον Κώστα Νικολόπουλο στις κιθάρες.

Ανάμεσα στα τραγούδια ακουγόταν και η φωνή της Λίνας Νικολακοπούλου να διαβάζει για την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, ενώ λίγο πριν το τέλος ακούστηκε και η φωνή της ίδιας.

Απλά μαγεία!

Μέχρι και ο καιρός «υποκλίθηκε» και με την έναρξη της συναυλίας άρχισε να φυσάει ένα αεράκι σαν να ήθελε να φτάσει τα λόγια και τις μελωδίες ψηλά στον ουρανό.

«Δεν είναι μια επιστροφή στο παρελθόν είναι ένα δικαίωμα στο παρόν», είπε η Γιώτα Νέγκα με την έναρξη της συναυλίας για να προσθέσει στη συνέχεια «μακάρι να είχαμε δυο βραδιές, δυο ζωές και δυο καρδιές για να τραγουδάμε την Ευτυχία».

Πέρυσι η Λίνα Νικολακοπούλου είχε καλέσει τη Γιώτα Νέγκα να κάνουν μια παράσταση για την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου μαζί με την Κάτια Γκουλιώνη, που (μαζί με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) την είχε ενσαρκώσει στην ομώνυμη ταινία, ωστόσο η πανδημία ανέτρεψε τα σχέδια.

Τι να πούμε για το φινάλε όπου ανέβηκε στη σκηνή η Λινα Νικολακοπούλου;

Σας μεταφέρουμε μόνο τα λόγια της που «έστειλε» στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου: «Στείλε μας λίγη τρέλα που είχες μπόλικη, το κάρβουνο που είχε η καρδιά σου για να ‘χουμε δύναμη να περάσουμε και τούτα τα δύσκολα. Και αξίωσέ μας να ζήσουμε καλά και να σε τραγουδάμε και εμένα να γίνω άλλη μια γριά άξια να πει τους καημούς του κόσμου».

Φωτογραφίες κειμένου: Χριστίνα Αλόση

 

 

 

REVIEWS