Πήγαμε – Είδαμε: «Πέταγε η ομάδα» του Γιώργου Νταλάρα στην Τεχνόπολη

 
REVIEWS

Ο Γιώργος Νταλάρας έχει φανατικό κοινό. Και αποδείχθηκε ξανά μέσα στην Τεχνόπολη, όταν ο κόσμος τον φώναζε με το μικρό του όνομα

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Απόγευμα Δευτέρας έξω από την Τεχνόπολη: Δύο κυρίες προσπαθούν να βρουν εισιτήρια για την συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, την ώρα που άνθρωποι της παραγωγής τις ενημερώνουν ότι δεν πωλούνται εισιτήρια – άλλωστε και η συναυλία ήταν sold out.

Αυτό το γνωρίζαμε από μέρες. Και το περιμέναμε κιόλας. Γιατί ο Γιώργος Νταλάρας έχει φανατικό κοινό. Και αποδείχθηκε ξανά μέσα στην Τεχνόπολη, όταν ο κόσμος κατά τη διάρκεια της συναυλίας, τον φώναζε με το μικρό του όνομα. Και ζητούσε τραγούδια.

Δυόμιση ώρες διήρκησε η συναυλία και είναι από τις περιπτώσεις που δεν έχεις τι να πεις γιατί στα αυτιά μας και στα μάτια μας έφτασε ένα άψογο αποτέλεσμα.

Δέκα άτομα στην ορχήστρα, δεξιοτέχνες όλοι τους, ενώ τον Γιώργο Νταλάρα συνόδευσαν η Βιολέτα Ίκαρη και η Ασπασία Στρατηγού.

Τι ακούσαμε; Τα πάντα. Τραγούδια από την δισκογραφία του αλλά και τη συνεργασία του με τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες.

Κρατάμε την στιγμή που ο Γιώργος Νταλάρας αφιέρωσε το «Είπα να φύγω» του Γιάννη Σπανού και του Λευτέρη Παπαδόπουλου στον Τόλη Βοσκόπουλο.

Ο Γιώργος Νταλάρας δίνει χώρο και στην ορχήστρα του. Και έτσι ακούσαμε και τον Βασίλη Κορακάκη να ερμηνεύει το τραγούδι του πατέρα του «Πάλι στη σκέψη της τρελής».

«Πετάει η ομάδα», είπε ο Γιώργος Νταλάρας στην αρχή της συναυλίας με αφορμή τη λέξη «Fly» στο μπλουζάκι του και κάπως έτσι εξελίχθηκε η βραδιά.

Αναφορά στην Κύπρο

Δεδομένης της ευαισθησίας που έχει για το θέμα, ο Γιώργος Νταλάρας δεν θα μπορούσε να παραλείψει να αναφερθεί στην παρουσία του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα της Κύπρου για την μαύρη επέτειο της εισβολής της Τουρκίας στη μεγαλόνησο.  

Ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε στο αδιέξοδο στο οποίο παραμένει το Κυπριακό μετά από τόσα χρόνια και εξέφρασε την δυσαρέσκειά του τόσο για την συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Κύπρου και ειδικά του Ερντογάν αλλά έψεξε και την συμπεριφορά της διεθνούς κοινότητας όσον αφορά στις προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος.

 

REVIEWS