Καυτός Burna Boy στο SNF Nostos

 
REVIEWS

H τελευταία βραδιά του φεστιβάλ εξελίχθηκε σε μία συναυλία που μας ήρθε από τα... παλιά.

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Και εξηγούμαι: είναι η πρώτη συναυλία μετά από πολύ καιρό που πραγματοποιήθηκε με όρθιους θεατές. Δεν ήταν να γίνει με όρθιους για να είμαι ακριβής, δεν ξεκίνησε έτσι, αλλά μόλις άρχισε το live σηκώθηκαν όλοι όρθιοι. Και πήγαν μπροστά. Ηταν αδύνατον να συγκρατηθεί το κοινό. Ενα κοινό που αποτελούνταν από πιτσιρικάδες, Ελληνες και Ελληνο-Νιγηριανούς, αγόρια και κορίτσια γεμάτα ενέργεια, πάθος και ομορφιά. Ηταν αδύνατον, επαναλαμβάνω, όλα αυτά τα παιδιά να ακολουθήσουν πρωτόκολλα. Το καταλαβαίνω απολύτως και το δικαιολογώ. Κι αν ήσασταν κι εσείς εκεί θα το δικαιολογούσατε επίσης, πιστεύω... 

Και ας είχαν οι άνθρωποι του SNF Nostos την καλύτερη οργάνωση που μπορείτε να φανταστείτε. Δεν έμπαινες στο χώρο αν δεν έδειχνες πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αν δεν έκανες εκεί, απ' έξω, δωρεάν rapid test. O covid με άλλα λόγια έμενε εκτός ΚΠΙΣΝ. Αλλά και μέσα η οργάνωση ήταν άψογη. Μέχρι και κυκλάκια στο γκαζόν είχαν βάλει ώστε να κάθεται ο κόσμος σε συγκεκριμένες θέσεις, σε απόσταση. Και οι περισσότεροι με μάσκες.

Ολα αυτά όμως εξαφανίστηκαν μόλις άρχισε να παίζει ο dj πριν και μόλις βγήκε ο Burna Boy μετά.

Ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή με καθυστέρηση μίας ώρας. Και έπαιξε μία ώρα ακριβώς, 10 και μισή με 11 και μισή. Ξεσηκώνοντας τον κόσμο. Ηταν και πολύ κεφάτος. Είχε καταφθάσει μάλιστα από μία συναυλία (Παρασκευή) στο κατάμεστο Ο2 του Λονδίνου. Εννοείται πως όλα αυτά τα παιδιά -μπροστά- τραγουδούσαν μαζί του, στη γλώσσα του.

Κι αν κι εμένα δεν μου αρέσει ο Burna Boy, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ πως ήταν το καλύτερο κλείσιμο για ένα πολύ επιτυχημένο φεστιβάλ. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα λένε το ίδιο βέβαια και οι διοργανωτές του SNF Nostos. Αυτό με τους όρθιους δημιουργεί ήδη αντιδράσεις. Δεν νομίζω όμως ότι μπορούσαν να κάνουν κάτι. Εκτός αν διέκοπταν τη συναυλία. Αλλος τρόπος δεν υπήρχε. Να τη διέκοπταν, τι λέτε; 

Πάντως άνθρωποι από τον χώρο της διοργάνωσης συναυλιών με τους οποίους επικοινωνήσαμε, σημειώνουν σε γενικές γραμμές ότι παρότι ο κόσμος είναι πρόθυμος να τηρήσει τα μέτρα, είναι πλέον ψυχικά κουρασμένος και το να σηκωθεί όρθιος είναι φυσικό επακόλουθο.

REVIEWS